SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

K. Kočar: Naredili smo velik korak naprej

2

termometer

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca zadovoljna zapušča Marseille, saj je uresničila cilj ter se prebila v tretji krog kvalifikacij za SP.

Sonja Borovinšek, slovenska reprezentantka: "Predvsem mi je žal, da priložnosti, ki smo jo imeli, nismo izkoristili že proti Španiji, a smo nato današnjo, najvažnejšo tekmo, pripeljale do uspešnega konca. Veseli me, da smo vse tekme odigrali kot povezan kolektiv in pokazali, da znamo tudi v težkih trenutkih uspešno odigrati in narediti dober rezultat."

Tina Lipicer Samec, slovenska reprezentantka: "Zadovoljni smo, da smo naredili korak naprej, sploh kar se tiče igranja kot ekipa. Vsaka igralka se je podredila kolektivu in tako smo dosegli uspešen rezultat. Današnja tekma je bila zelo težka, sploh psihično, kajti vsi smo se zavedali, kaj nam prinaša zmaga. Čestitam celotni ekipi, sploh pa tistim igralkam, ki niso navajene igrati več tekem zapored na tako visokem nivoju. Prav one so naredile ta končni korak naprej in upam da bo ta reprezentanca nadaljevala uspešno pot."

Karmen Kočar, slovenska reprezentantka: "Današnjo tekmo smo začele premalo agresivno in naredile preveč napak. Po dobrem servisu nam je igra končno stekla in zasluženo smo zmagali. S tako igro smo vsekakor boljši od Grčije. S tekmo proti Španiji pa smo dokazali, da znamo igrati na visokem nivoju. Ta teden je pokazal, da smo naredili velik korak naprej kot ekipa."

Katja Medved, slovenska reprezentantka: "Današnjo tekmo smo začele nervozno, kar se je odrazilo v naši igri v prvih dveh nizih. Pravi čas smo se zbrale in odigrale dobro do konca tekme. Seveda je veselje po taki zmagi nepopisno! Sam turnir je bil izjemno naporen, saj smo igrali proti močnim nasprotnicam. Lepo je bilo igrati tukaj in vesela sem, da sem del te ekipe."

Tilen Kozamernik, slovenski selektor: "Upal sem, da mi bodo dekleta po zaostanku 2:0 verjela, ko sem jim povedal, da iskreno verjamem v našo zmago in njihove zmožnosti, da nasprotnice premagajo. Očitno smo na koncu resnično vsi skupaj verjeli v zmago in naše sposobnosti! Takšne tekme, kot je bila današnja so nujne za dvig samozavesti ekipe. Vesel sem, da je kemija v ekipi delovala. Skozi turnir se je pokazalo, da smo delovali kot dobra ekipa, kar je navsezadnje cilj vsakega trenerja – ustvariti dober ekipni duh, saj s tem obvezno pride tudi dober rezultat."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin