SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jure Kozjek nadigral Italijana za naslov prvaka

2

termometer

Dvoboj med slovenskim in italijanskim reprezentantom v klasični igri je trajal natanko uro, 29 minut in 38 sekund. Jure Kozjek je premagal Simonea Narija z 10:7 in se veselil zlate kolajne.

"Finale je bil zelo težak. Oba sva imale kar nekaj napak. Vendar zlato je pod streho, zelo sem zadovoljen," se je veselil velikega uspeha naš junak.

Nari je izžrebal balina in ga vrgel na sredino igralnega polja, malce desno. Prva krogla je Italijanu 'ušla' 80 cm desno od balina. Jure je dvakrat približal, nasprotnik obe izbil. Naš reprezentant je nato zapored zalučal predolgo in prekratko kroglo, Nari je približal še eno - 0:2. V naslednji menjavi igrišča se je italijanova tretja krogla na 'desnega' balina ustavila izven igrišča, to je naš izkoristil 1:2. Slovenska prva zelo kratka krogla, sicer pred balinom, je bila razlog, da je Simone povišal vodstvo na 3:1. Balin je spet 70 cm od druge črte, položaj bi se lahko spremenil v korist našega igralca, ki je imel priložnost izenačiti, vendar je na koncu pri zbijanju isto kroglo dvakrat zgrešil - 1:4. Prva tretjina igralnega časa je minila.

Druga se je začela z dvema novima točkama Slovenca – 3:4, v naslednjih dveh menjavah igrišča pa mu je le uspelo izkoristiti le eno od dveh napak Italijana v bližanju in zmanjaši izid na 4:5. Nari je bil v nadaljevanju kar malce razglašen in 'razmetava' krogle, vendar je rešil položaj z zadetim balinom in 'razveljavljenim' setom. V igralnem položaju, ko je bil balin skrajno ob levi straski črti, se Jure rešuje na isti način. V naslednjem obratu pa je le osvojil kar dve točki za prvo vodstvo (6:5).

Pred finalistoma je bilo zadnjih trideset minut igralnega časa. Nezanesljivo igro Italijana je naš krepko izkoristil za vodstvo z 8:5. Več kot 2000 gledalcev je obnemelo, italijanski selektor Pasquale Bruzzone je vzel minuto odmora. Nasveti so zalegli - 8:6. Pred zadnjo menjavama je naš vodil z 9:7. Ob eni zgrešeni krogli sogledalci začeli s provokacijami. Tudi Jure je nešportno reagiral, potem pa iz trme približal kroglo. Le še nekaj sekund je ostalo do konca, Nari jo je poskušal hitro izbiti, vendar je pri tem napravil prestop. 10:7, zlato za Slovenijo!

Zadnji dan SP bomo imeli v ognju še dve žezli. Ob 11.30 uri se bosta Anže Petrič in Aleš Borčnik v finalu štafet spoprijela z Italijanoma Markom Ziraldom in Alessandom Longom, ob 14.40 uri se bo začel finale natančnega zbijanja z Davorjem Janžičem, Francozom Romainom Garcio, Italijanom Danielom Grossom in Črnogorcem Miroslavom Petkovićem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin