SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hribar: Gremo po prvo zmago

1

termometer

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Gregor Hribar je pred EP v Turčiji prepričan, da je končno prišel čas za prvo zmago.

Slovenka izbrana vrsta, ki je na poti v turški Izmir, je zadnje priprave zaključila v Mariboru. ''V bistvu smo nekaj časa posvetil vsaki poziciji na igrišču po 15 minut, tako da nismo po vsakem servisu vračali žoge nazaj. Tako je imel vsak zapored 10 do 15 servisov. V Mariboru smo se bolj posvetili napadu, na Kopaoniku smo delali na obrambi. Sprejem je bil na prejšnjih tekmah dober. Sedaj smo preizkusili izboljšat povezavo med sprejemom, servisom in realizacijo v napadu'' je povedal Hribar.

Slovenski strateg na srečo nima velikih problemov s poškodbami: ''S poškodbami nimamo problemov, zato na evropskem prvenstvu pričakujemo, da bomo naredili korak naprej in končno kakšno zmago prinesli domov. Res je, da so imeli Gasparini, Šmuc in Pleško manjše poškodbe, a smo jih uspešno pozdravili. Trenutno sta Šket in Pajenk lažje poškodovana in bo potrebno na treningih malo več previdnosti.''

Slovenija se bo takoj po prihodu v Izmir začela pripravljati na prvo tekmo proti Špancem, ki so aktualni evropski prvaki: ''Najprej se moramo pripraviti na tekmo s Španci. Z eno ekipo bomo skušali simulirat igro Špancev, z drugo ekipo pa odigrat na to igro. S tem treningom bomo skušali tudi ta potovalni stres preseči in se čimprej osvežiti po napornem potovanju. Potem pa nas pred prvo tekmo EP čakata še dva treninga.''

Gregor Hribar in nekateri reprezentanti pa ne odhajajo v neznano, saj že imajo nekaj izkušenj s Turki kot gostitelji: ''V Turčiji smo igrali dvakrat, trikrat. Tam smo dosegli tudi najpomembnejšo zmago z reprezentanco, ko smo se prvič uvrstili na EP. Mislim, da bo organizacija prvenstva generalno stekla kot je potrebno, a bomo skoraj gotovo morali dodati še malo improvizacije. Treba se je pač prilagodit turškemu karakterju. Na tem nivoju tekmovanja ne bi smelo biti velikih problemov, saj za EP standarde postavlja Evropska odbojkarska zveza. Večjih napak si ne bodo mogli privoščit, saj bi bila to slaba reklama zanje. Glavni problem bi znala biti vročina''. Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo okoli 35 stopinj celzija.

Slovenijo prva tekma proti Špancem čaka v četrtek ob 14. uri. Organizatorji bodo prav z njo odprli letošnje evropsko prvenstvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin