Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Handanoviću sanjski prestop v Inter, Dragiću k Suns

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prestop leta 2012 - v Inter - je uspel Samirju Handanoviću. Za presenečenje je s podpisom s Kevinom Kamplom poskrbel Salzburg. Goran Dragić je sanjsko pogodbo dobil s Suns.

Handanović dočakal veliki prestop v Inter

Letos smo naposled dočakali prestop, o katerem smo govorili zadnja leta. Samir Handanović je postal vratar enega izmed evropskih velikanov. Čeprav bi z Udinesejem igral v ligi prvakov, je izbral milanski Inter. Zanj naj bi odšteli 11 milijonov evrov.''Želel sem v velik klub in tukaj sem,'' je priljubljeni Sarma, ki je iz prve postave izrinil Julia Cesarja, povedal v prvi izjavi po podpisu pogodbe. V vrstah Interja se je hitro znašel in z dobrimi obrambami poskrbel za kar nekaj pohval. Pri Interju so zadovoljni, zadovoljen je seveda tudi sam. V prvenstvu je za črno-modre branil na 15 tekmah in petkrat ohranil mrežo nedotaknjeno.

Dragić se je za 34 milijonov vrnil v Phoenix

Phoenix Suns so četrtega julija le nekaj ur po odhodu Steva Nasha v Los Angeles Lakers našli zamenjavo na mestu organizatorja igre. V klub se je vrnil Goran Dragić, ki je leta 2008 kariero v NBA začel prav v puščavi, a bil v zameno za Aarona Brooksa lani zamenjan v Houston Rockets. Dragić je dobil štiriletno pogodbo v skupni vrednosti 34 milijonov ameriških dolarjev. Postal je prvi organizator igre Phoenixa, kjer je svojo najboljšo tekmo odigral leta 2010, ko je dal San Antonio Spursom v eni četrtini 23 točk. Sezono je začel dobro: po prvih 27 tekmah je imel povprečje 14,5 točke in 6,3 podaje na tekmo. A ekipa ni najboljša in tako so imeli do božiča le 11 zmag in kar 17 porazov.

V Celje prišel rokometni biser Sebastian Skube

Na Sportalu smo maja prvi poročali, da je RK Celje Pivovarna Laško uspel skleniti dogovor s takrat članom Cimosa, Sebastianom Skubetom. Ta velja za enega najboljših slovenskih srednjih zunanjih igralcev, po katerem je bilo veliko povpraševanje tudi v Evropi, najbolj se je za njegove usluge zanimal Montpellier. "Zelo sem vesel, da prihajam v Celje. Gre za klub z izjemno tradicijo, rezultati ter ugledom v Evropi. Celje ima tudi sijajno vizijo za prihodnost in vesel sem, da me klub vidi v njej in da bom lahko del tega. Na vseh frontah se bomo borili za najvišja mesta," je Skube povedal o podpisu pogodbe.

Kampl iz tretje v drugo nemško ligo, nato v Salzburg

Kevin Kampl, ki je bil maja prvič vpoklican v člansko izbrano vrsto, naj bi kariero nadaljeval v drugi nemški ligi. Iz tretjeligaša Osnabrücka je v začetku poletja prestopil v Aalen. Nato pa je tako kot Valter Birsa (iz Genoe v Torino) novo sredino našel na zadnji dan poletnega prestopnega roka. Za tri milijone evrov odškodnine je odšel v avstrijskega prvoligaša Red Bull iz Salzburga. "Komaj sem dojel, kaj se dogaja. Prišel sem v Aalen in odigral le tri tekme, potem pa je v stik z mano stopil trener Salzburga in dejal, da si me želi v ekipi. Nato so pri Red Bullu odšteli veliko denarja in prestop se je hitro zgodil," nam je Kampl v intervjuju razlagal konec septembra.

Nachbarjeva druga pomlad v Nemčiji

Sam prestop sicer ni bil tako odmeven, vendarle Brose Baskets ne velja za enega večjih evropskih klubov, se je pa Boštjan Nachbar v Nemčiji toliko bolje znašel. Nekdanji košarkar Houston Rocketsov, New Orleans Hornetsov, New Jersey Netsov, Dinama iz Moskve, Efes Pilsna in Unicsa iz Kazana je imel jeseni v dresu Broseja v evroligi povprečje 16,8 točke in 4,9 skoka na tekmo. Kljub le trem zmagal so se uvrstili med 16 najboljših. Priljubljeni Boki veliko igra in to je pred domačim evropskih prvenstvom najbolj pomembno. O podpisu pogodbe z moštvom iz Bamberga smo prvi poročali na Sportalu.

Ne spreglejte