Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
15. 6. 2008,
17.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 17.44

8 let

Guštin: Čehinje ne bodo kalkulirale

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Korektorica slovenske odbojkarske reprezentance Maja Guštin je prepričana, da so si naša dekleta zaslužila zmago proti Moldaviji. In napovedala, da Čehinje ne bodo kalkulirale proti Albankam.

Maja Guštin, korektorica: "Zagotovo smo si želel čiste zmage – 3:0, da bi jih tako hitro odpravile. Na tekmi so bila prevelika nihanja. Morebiti je manjkal tudi timski duh, pa tudi malo boljši karakter bi morale pokazat. Res je, da je za nami naporna sezona, zato ti lahko pade koncentracija. Mislim, da smo vse nize, ki smo jih dobile, zasluženo zmagale. Tekmo med Čehinjami in Albankami si bomo ogledale v živo. Mislim, da gostiteljice ne bodo kalkulirale. V našo korist je tudi dejstvo, da bo tekma v neposrednem prenosu na češki televiziji. Sama dobro vem, da si vsaka igralka želi po TV pokazati najboljšo igro kot jo zna. Ob tem pa se morajo v dobri luči pokazati tudi svoji publiki. Če bi Čehinje vseeno kalkulirale in denimo izgubile, bi bilo to zame povsem nerazumljivo. Bila bi seveda tudi zelo razočarana, saj ne bi šle v dodatne kvalifikacije za EP."

Tilen Kozamernik, trener reprezentance: "Danes je bilo eno veliko nihanje. Začetek odličen, tudi konec dober, vmes pa velik padec koncentracije. Z nekaterimi menjavami smo osvežili igro. Dober pristop igralk, ki so prišle na igrišče, je pomagal, da se je popravilo stanje v vseh elementih igre. Ne smemo pozabit, da je v zadnjem in prvem nizu Sonja Borovinšek s serijo dobrih rezultatov dala dober pospešek in prednost, ki smo jo potem varno pripeljali do konca. V določenem obdobju tekme je bil moldavski blok praktično nemogoče prebiti. To me je resno zaskrbelo, še toliko bolj po včerajšnji slabi izkušnji proti Albankam. Zbal sem se, da bodo igralke podlegle psihozi, kar se je zgodilo včeraj, ko nismo zaključevali napadov. Treba je bilo punce prepričat, da morajo delat samo tisto, kar dobro znajo. Od njih pričakujem, da vsaka od njih obvlada svojo nalogo. O drevišnji tekmi med Češko in Albanijo lahko rečem le to, da bodo kalkulacije samo glede postave. Četudi bo igrala druga postava, je Češka sposobna premagat Albanke. Ne morejo si privoščit poraza tu na domačem terenu in to v neposrednem prenosu na nacionalni televiziji."

Katja Medved, libero: "Danes smo naredile, kar smo morale naredit. Odigrale smo tako kot znamo, le v tretjem nizu smo malo padle. A smo se pravočasno zbrale. Velika nihanja na tekmi so me presenetila, saj je bil sprejem večinoma dober."

Ne spreglejte