Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2013,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nastja Govejšek

Nedelja, 17. 11. 2013, 21.04

8 let

Govejškovi dva mladinska rekorda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 41. mednarodnem plavalnem mitingu Mladost v Zagrebu je Nastja Govejšek drugi tekmovalni dan postavila dva mladinska državna rekorda.

Na 100 m prosto je ta znamka zdaj 54,81, na 50 m delfin pa 27,07 sekunde. Slovenski plavalci so sicer danes dosegli štiri zmage, prireditelji pa so nagrado za najboljši dosežek podelili Tjaši Pintar.

Pintarjeva je nagrado dobila za včerajšnjo zmago na 200 m prosto, ko je odplavala čas 1:58,44. To je bil tudi najboljši čas mitinga.

Na 100 m prosto je bila prva Nastja Govejšek, Tjaša Pintar je končala tik za njo. Na 200 m prosto je Martin Bau osvojil tretje mesto, na 50 m prsno je slavila Tjaša Vozel, tretja pa je bila Teja Koželj. Robert Žbogar je osvojil drugo mesto na 100 delfin, Anemeri Košak pa tretje na 100 hrbtno. Na 400 prosto je slavila Špela Perše, na tretjem mestu je končala Kaja Sajovec. Govejškova je slavila še na 50 m delfin, Pintarjeva je bila druga na 100 m mešano, na 200 m prsno pa je Vozlova osvojila drugo mesto, Neža Marčun pa tretje.

Normo za evropsko prvenstvo v Herningu, ki bo od 12. do 15. decembra, imajo Damir Dugonjić, Robert Žbogar, Martin Bau, Peter John Stevens, Tjaša Vozel, Tjaša Oder, Špela Bohinc, Nastja Govejšek in Tjaša Pintar, blizu pa je tudi Žiga Cerkovnik, ki bo po besedah selektorja Mihe Potočnika najverjetneje deseti potnik za prvenstvo stare celine. Prihodnji vikend plavalce čaka še Špelin in Vesnin memorial v Kranju, to bo tudi zadnja priložnost za potrjevanje norm za EP, miting pa je za slovenske reprezentante obvezen. Tam ne bo le Damirja Dugonjića, ki se na prvenstvo stare celine pripravlja v ZDA, prvič pa bo nastopil 4. decembra na ameriškem državnem prvenstvu v Knoxvillu.

"Kar se tiče rezultatov, lahko rečem, da so kvalitetno nastopili vsi, ki so bili na višinskih pripravah. Zelo sem vesel, da so mladinke naredile preboj v člansko vrsto. Izpostavil bi Nastjo Govejšek in Tjašo Pintar z res izvrstnimi plavanji. Trenutno smo med devetimi in desetimi plavalci za evropsko prvenstvo, želja je, da bodo rezultate ponovili ali izboljšali naslednji teden v Kranju, ko bo zadnji rok za norme za EP. Upam, da se bo tem desetim plavalcem pridružil še kdo," je zagrebške nastope ocenil Potočnik in dodal: "Naslednji teden se bodo v Kranju predstavil vsi plavalci, ki bodo Slovenijo zastopali na EP v Herningu. Z izjemo Dugonjića, ki trenira v ZDA. Mislim, da se nam obeta ena lepa tekma v režiji najboljših slovenskih plavalcev.

"Z rezultati sem zelo zadovoljna. Nisem pričakovala takšnega plavanja, da bom tako blizu osebnih rekordov. Čutim rahlo utrujeno od priprav. Z rezultati pa sem lahko zadovoljna," pa je povedala Govejškova.

Ne spreglejte