Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2014,
20.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nastja Govejšek

Sobota, 25. 1. 2014, 20.17

7 let, 12 mesecev

Govejškova rekordno na 50 delfin, Žbogarju še trije naslovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velenjčanka Nastja Govejšek je tretji dan državnega prvenstva v plavanju v Kranju dosegla nov slovenski rekord na 50 delfin.

Ob zmagi je bila z izidom 26,86 za stotinko sekunde hitrejša kot Olimpijina Katja Hajdinjak na evropskem prvenstvu leta 2010.

"Zelo sem vesela, malo pa tudi presenečena, saj nisem pričakovala, da bom plavala tako dobro. Formo sem nazadnje stopnjevala za evropsko prvenstvo, a tukaj sem zelo dobro plavala tudi 100 prosto," je po tekmi povedala Nastja Govejšek, mlada plavalka Velenja, ki je kasneje osvojila še srebro na 200 prosto.

Še dva posamična naslova je osvojila Radovljičanka Tjaša Pintar, ki je bila najboljša na 200 prosto in z osebnim rekordom 400 mešano, temu pa je dodala še štafetno zlato na 4 x 200 prosto. Ena najbolj zanimivih tekem je bil ženski finale na 100 hrbtno, kjer je imela Ribničanka Lucija Kous le 11 stotink prednosti pred Celjanko Anemari Košak.

V moški konkurenci še naprej kraljuje Robert Žbogar, ki je osvojil še naslove na 50 delfin, 100 hrbtno in 400 mešano in jih ima zdaj že osem. Na 400 mešano je Žbogar ciljal tudi na nov slovenski rekord, ki se mu je izmuznil za sekundo, osebnega pa je prav za toliko popravil.

"Rekord mu je ušel v prsnem slogu, kjer je bil sekundo počasnejši od tega, kar sva načrtovala," je po tekmi dejal njegov trener Miha Potočnik in dodal, da je z nastopom zelo zadovoljen: "Robi je nastopil iz polnega treninga in tudi danes se na ta nastop ni posebej pripravljal, saj je prej zmagal na 50 delfin in 100 hrbtno, kjer je seveda varčeval z močmi. A pozna se, da na velikih tekmah te discipline ne plava in mu manjka tudi nekaj izkušenj, pa tudi kakšen sotekmovalec, ki bi ga potegnil za sabo."

Še naprej izstopa tudi Mariborčan Martin Bau, ki je zanesljivo zmagal na 200 prosto: "Šel sem le na zmago, saj varčujem moči za nedeljski nastop na 1500 prosto."

A v zadnji disciplini, v štafeti 4 x 200 prosto, je moral Bau vendarle zaplavati hitreje in v svoji predaji je bil dve sekundi hitrejši, kot v posamičnem finalu iste discipline, s čimer je bil med ključnimi za novo zmago Branika, ki jo je ogrožala ljubljanska Olimpija.

Ne spreglejte