Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
19.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Izola

Nedelja, 2. 6. 2013, 19.50

8 let, 1 mesec

FOTO: Drugi Surf festival v Izoli uspel!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi junijski konec tedna je izolska plaža gostila drugi "all surf" dogodek, kjer so poletje klicali vodni in obvodni športi, dobra glasba in še boljša družba.

Na Izolski plaži pri svetilniku se je zgodil že drugi Surf festival pri nas. Enodnevnega dogodka, ki je namenjen vsem navdušencem nad vodnimi in obvodnimi športi na deski (in tistim z željo, da bi te športe pobližje spoznali, videli v živo in jih preizkusili), se je udeležilo kar nekaj sobotnih uživačev. Svoje znanje so brezplačno delile windsurf, kite in surf šole, streetwear in surf trgovine pa so predstavljale najnovejšo ponudbo opreme za vse navedene športe. Obiskovalcem vseh starosti in surferskim navdušencem z vse Slovenije so se predstavili športi, kot so surfanje, windsurfanje, kitesurfanje, supanje, vožnja z longboardom in akrobacije na slacklinu, nekaj pogumnežev pa se je odpravilo tudi na razburkane valove. Sami sicer nismo upali preveriti, če pa gre gospodičem verjeti na besedo – voda sploh ni mrzla!

Zakaj Surf festival pri nas?

Ideja Surf festivala je na enem mestu predstaviti celoten spekter sorodnih poletnih športov na deski in ponuditi takojšno možnost njihovega doživetja. V 90. letih je šport malce zamrl, v zadnjih desetih letih pa njegova priljubljenost spet strmo narašča. Windsurfingu, ki ima že dolgo tradicijo, se je pridružil med mlajšimi bolj priljubljeni kitesurfing, sam surfing (surfanje na valovih) pa je pri nas priljubljen že skoraj desetletje – zahvaljujoč domačim klubom in surf šolam, ki ljubezen do športa širijo predvsem med mladimi. Da smo Slovenci v koraku s časom, dokazuje tudi dejstvo, da smo povzeli v tujini najhitreje rastoči vodni šport SUP (stand up paddling), imenovan tudi pilates z razgledom. Čeprav Slovenija niso Havaji, se z windsurfingom, kitesurfingom in surfingom ukvarja velik odstotek aktivnih Slovencev.

Surf festival je svojo prvo črtico zabeležil lani, ko je kljub izredno slabemu vremenu Izolo obiskalo več kot tisoč surfanja željnih obiskovalcev, nič drugače pa ni bilo letos. Letošnja prva junijska sobota je bila z vremenom kanček prizanesljivejša kot lani, saj je vreme zdržalo vse do popoldneva, ko se je nad plažo utrgal črn oblak in nekoliko pokvaril načrte. Na srečo se ljubitelji vodnih športov ne bojijo niti sladke vode, zato se je zabava nadaljevala pod didžejevim šotorom.

Za poletno obmorsko glasbeno podlago so poskrbeli slovenski didžeji –Dirtyspeakerz, DJ Alpha Male (Hude Shoezz) in Feentz ter Ivanhoe (Driskoteka).

Ne spreglejte