Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2008,
14.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2008, 14.29

8 let

Favoriti so Blejci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek in soboto bo v Kanalu potekal letošnji zaključni pokalni odbojkarski turnir, na katerem ob gostiteljih sodelujejo še moštva Marchiola, ACH Volleya in Calcita.

Odbojkarji Salonita so s petimi državnimi in sedmimi pokalnimi naslovi naše najtrofejnejše slovensko moštvo. Njihova zadnja lovirika je sicer z zmago na pokalnem finalu v Kamniku stara že štiri leta, so pa ves čas prisotni v vrhu slovenske odbojke. Letošnji zaključni pokalni turnir, ki ga po letu 2006 že drugič prirejajo v domači, dobro desetletje stari športni dvorani, pa ima posebno težo, saj pripravljajo tudi praznovanje ob 60 – letnici kluba. V soboto ob 14.30 bo namreč v mali dvorani tamkajšnje osnovne šole slavnostna akademija posvečena jubileju oziroma ustvarjalcem in sopotnikom kanalske odbojkarske zgodbe o uspehu. Ob tej priložnosti bodo predstavili tudi bogat zbornik fotospominov.

Organizacijskemu zalogaju se seveda pridružuje tudi tekmovalni, saj domače moštvo računa na novo uvrstitev v finale. V njem so nastopili tako lani, ko so jih v Novi Gorici premagali Blejci, kot tudi pred dvema letoma, ko so lovoriko iz Kanala odnesli Mariborčani. Njihov letošnji polfinalni nasprotnik (tekma bo ob 19.30) je ekipa kamniškega Calcita, dolgoletni rival s katerim so se že pomerili tudi na finalnih tekmah. Razplet dvoboja je zelo negotov, saj so bile letošnje prvenstvene tekme Kanalcev in Kamničanov zelo izenačene.

V prvem polfinalu (na sporedu bo ob 17.00 uri) bodo aktualni prvaki z Bleda igrali proti Marchiolu iz Prvačine. Ekipa Danila Berlota je prvenstvo že sklenila s četrtfinalnim porazom proti Salonitu, pokalni polfinale je tako njihova zadnja priložnost za primerno slovo od pretresov polne sezone. Nobenega dvoma seveda ni, da bi bilo vse razen prepričljive zmage »dream teama« z Bleda prvovrstno presenečenje. Po sobotnem zaključku pokalne sezone se bo že prihodnji konec tedna nadaljevalo državno prvenstvo. Polfinalna para končnice sta Salonit Anhovo – Stavbar IGM Maribor in ACH Volley – Astec Triglav.


Ne spreglejte