Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2019,
16.09

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nedelja, 14. 4. 2019, 16.09

5 let

Drugi finalni dan najbolj uspešna De Jesus dos Santosova in Dalalojan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Gimnastika | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v poljskem Szczecinu so razdelili še zadnjih pet kompletov medalj. Dve kolajni sta danes osvojila Francozinja Melanie De Jesus dos Santos ter Rus Artur Dalalojan. Na drogu je Netto Areno navdušil nizozemski zvezdnik Epke Zonderland.

Na gredi je bila najboljša Britanka Alice Kinsella z oceno 13,566, desetinko točke manj je dobila Francozinja Melanie De Jesus dos Santos, tretja je bila njena rojakinja Lorette Charpy (12,900).

Evropski prvak na preskoku je postal Rus Denis Abljazin (14,950). Na drugo mesto je po ugodeni pritožbi napredoval Izraelec Andrej Medvedjev (14,699), tretji je bil Rus Artur Dalalojan (14,533). Brez medalje je na koncu ostal Belorus Jahor Šaramkou.

Na bradlji je najbolj prepričal Rus Nikita Nagornij (15,466), srebro si je pritelovadil Ukrajinec Petro Pahnjuk (15,333), bron pa Turek Ferhat Arican (15,033).

Sašo Bertoncelj
Sportal Bertoncelj predčasno končal prvi del sezone, prečrtal tudi Koper

De Jesus dos Santoseva je na parterju dodala še eno medaljo, z oceno 13,833 je bila najboljša. Nizozemka Eythora Thorsdottir je bila druga (13,666), Rusinja Angelina Melnikova pa tretja (13,466).

Na zadnjem orodju EP drogu je najbolj blestel Nizozemec Epke Zonderland (15,266), ki je za svoj nastop dobil stoječe ovacije gledalcev v Netto Areni in tudi tekmecev. Najbolj se mu je približal Hrvat Tin Srbić (14,900), z bronom se je moral zadovoljiti Dalalojan (14,800).

Prvi dan finalov po orodjih v soboto so razdelili pet kompletov medalj. Evropski prvak na parterju je postal Rus Artur Dalalojan, na konju z ročaji Britanec Max Whitlock in na krogih Rus Denis Abljazin. Med telovadkami na preskoku je bila najboljša Rusinja Marija Paseka, na dvovišinski bradlji pa njena rojakinja Anastazija Iljankova.

Edina slovenska finalistka EP v Szczecinu Teja Belak je bila osma na preskoku.

Mnogobojska naslova sta osvojila Francozinja Melanie De Jesus dos Santos in Rus Nikita Nagornij.

Ne spreglejte