Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2011,
14.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 18. 9. 2011, 14.16

7 let, 12 mesecev

Dekleta presegla pričakovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski izkupiček na prvem evropskem prventvu je bil imeniten, saj se je bera kolajn povečala za eno zlato in tri bronaste.

Naša četverica ni bila v ospredju le v klasični igri, sicer pa je znala obvladovati položaj v ostalih disciplinah. Temeljite priprave so obrodile sadove, zato je bil z doseženim na rogaških igriščih zadovoljen tudi selektor Milan Bozovičar. "Prijetno sem presenečen, saj smo dosegli več, kot sem pričakoval. Zato gre zahvala dekletom. V finalih je bila prava drama, o evropskem naslovu je odločala ena, dve krogli. Kakorkoli že, veseli smo in gremo naprej."

Najuspešnejša v slovenski reprezentanci je bila debitantka, komaj 16-letna Ana Vorih, ki je pripravila ugodno presenečenje, saj je osvojila naslov evropske prvakinje v natančnem zbijanju. Nekaj ur po uspehu še ni znala povsem strniti svojih občutkov. "Nisem še dojela, kaj mi je uspelo. Prišlo bo vse skupaj za mano. V finalu je bilo kar nekaj nervoze, med zbijanjem nisem imela časa razmišljati na ničesar. Zavedala sem se, da sem že z uvrstitvijo med četverico dosegla veliko. Nisem pričakovala takega uspeha," je v družbi reprezentančnih kolegic pripovedovala Ana.

Naša najizkušenejša reprezentantka Tadeja Sodec ima v žepu dve bronasti kolajni v štafeti in igri v krog. Še vedno ne more pozabiti neizkoriščene priložnosti v njeni priljubljeni disciplini bližanja in zbijanja. "Pričakovala sem več. V polfinalnem dvoboju s Hrvatico bi morala igrati bolje, več krogel približati. Tiste 'kratke' so me uničile. Škoda. Počakati bo treba do SP prihodnje leto v Turčiji."

V podobnem položaju je tudi Nina Novak, ki ima dva brona v štafeti in hitrostnem zbijanju. "Zadovoljna sem s tem izkupičkom. Seveda bi bilo lahko precej bolje, to je bila dobra šola. Nič zato, nadaljevale bomo še bolj zavzeto,!" je napovedala Nina.

Le Denis Vidmar je ostala brez kolajne, saj je v klasični igri hitro izpadla, že v skupinskem delu z Bolgarko Trayano Yordanovo. "Zunanja igrišča pod šotorom so bila zelo težka, potrebno je bilo ves čas ohranjati visoko zbranost. Prišlo je pač do poraza..." je tarnala Nives.

Na prvem evropskem prvenstvu so bile najuspešnejše Francozinje s tremi zlatimi odličji in po eno srebrno in bronasto. Za njimi Hrvatice, tretje po uspešnosti so bile Slovenke, kolajno sta osvojili tudi Turkinja in Španka. Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo najverjetneje v Turčiji.

Ne spreglejte