Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2012,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2012, 19.51

8 let

Častitljiv jubilej VZS, Čop častni ambasador veslanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veslaška zveza Slovenije (VZS) je ob današnji proslavi 60. obletnice delovanja podelila nagrade najboljšim. Olimpijsko priznanje sta prejela bronasta veslača iz Londona 2012, Luka Špik in Iztok Čop.

Čop je ob tem prejel še častni naziv ambasadorja veslanja VZS.

"To je nekaj novega, moram reči, da so me malo presenetili. Hkrati, ko sem prebral obrazložitev, sem delno počaščen, hkrati pa vem, da bo treba naprej v tem duhu delati. Nekako promovirati ne samo veslanje, ampak športni način razmišljanja, mogoče življenja. Ampak mislim, da mi je to nekako že zlezlo pod kožo v zadnjih letih in bom vesel, če bo dopuščal čas in energija, da se bom temu posvečal malo bolj, kot samo obrobno," je ob posebnem priznanju dejala upokojena legenda slovenskega veslaškega športa. Kljub koncu tekmovalne kariere pa Čop še vedno rad sede v čoln in si privošči kakšen trening: "Si jih malo privoščim. Občasno. Nisem še čisto padel iz tega ritma. Ko pridem na Bled in vidim načrt treninga, pa zunaj slabo vreme, mi ni prav nič žal. Fantje morajo ven na jezero, ne glede na vremenske pogoje, jaz pa se odločam za tisto, kar se mi tisti dan počne."

Jubilejna priznanja VZS, steklena vesla, sta prejela Iztok Čop in Miha Pirih, oba ob koncu kariere. Priznanja za tekmovalne dosežke je osvojila bronasta ekipa iz Londona 2012, Čop, Špik in trener Miloš Janša. Za tretje mesto na evropskem prvenstvu v Vareseju so si veliko priznanje VZS priveslali Gašper Fristravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec.

Mala priznanja VZS, ki jih podeljujejo za uspehe v konkurenci mladincev in mlajših članov, so šla v roke trem posadkam. Za šesto mesto na SP do 23 let v litovskem Trakaiju so ga prejeli Aleš Zupan, Grega Domanjko in trener Dušan Jurše. Z bronasto medaljo na mladinskem evropskem prvenstvu na domačem Bledu in petim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v bolgarskem Plovdivu so si ga zaslužili člani četverca Tomaž Jurše, Matej Grobelnik, Miha Ramšak in Gašper Ferlinc ter njihov trener Primož Merf. Trener Robert Krašovec je zaslužen za srebrno medaljo na MEP in MSP, ki jih je osvojil Jernej Markovc v enojcu. Največji preboj sezone je letos dosegel Markovc in si s tem zaslužil posebno priznanje. Po dveh srebrnih medaljah na MEP in MSP se je uvrstil še v člansko reprezentanco in v posadki dvojnega četverca osvojil še bron na absolutnem EP.

VZS je ob tem podelila še nagrade za dolgoletne sodelavce, trenerje in sponzorje, ki si pripomogli k številnim uspehom slovenskega veslanja.

Ne spreglejte