SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bučen sprejem za paraolimpijce

4

termometer

Slovenska paraolimpijska reprezentanca na čelu s tremi junaki, ki so se okitili z medaljami, se je v poznih petkovih urah vrnila s paraolimpijskih iger v Pekingu.

Na letališču Jožeta Pučnika so jim številni navijači pripravili bučen sprejem. V središču pozornosti so bili strelec Franc Pinter, namiznoteniška igralka Mateja Pintar in atlet Jože Flere, ki so v domovino prinesli tri odličja.

Pintar: Peking se ne da primerjati z Atenami

Prva zvezdnica slovenske odprave v Peking je bila namiznoteniška igralka Mateja Pintar, ki je že pred štirimi leti osvojila zlato medaljo na paraolimpijskih igrah v Atenah, tokrat pa je posegla po bronu. "Bronasta medalja na Kitajskem mi pomeni isto kot zlata v Atenah, saj je bila letos konkurenca v Pekingu res huda. Z malo sreče bi bila kolajna lahko bolj žlahtna, a to v tem trenutku ni pomembno. Sicer pa sem izjemno zadovoljna, da sem po tako dolgi poti znova doma," je žarela presrečna Pintarjeva in dodala: "Paraolimpijske igre v Atenah pred štirimi leti se ne morejo primerjati z letošnjim Pekingom. Že paraolimpijksa vas je zgledala kot moderno majhno mesto. Organizacija je bila na vrhuncu, da ne govorim o navijačih in vzdušju v dvorani. Kitajci so me zelo navdušili."

Bronasto medaljo je osvojil tudi strelec Franc Pinter, ki je osvojil že četrto paraolimpijsko medaljo v karieri, nastopil pa je že na petih igrah. "Ta medalja je zame še bolj pomembna kot ostale, saj sem se še pred meseci boril s težko poškodbo. Vse te kolajne pa so pogojene s trdim delom, podporo okolice, družine in zveze. Pri takšnem delu, ko sem pustil vse ostale stvari ob strani, tudi uspeh ni izostal," je dejal Pinter, ki se je v pravem času vrnil v vrhunsko formo.

Flere: Spremljalo nas je 80 000 gledalcev

Najuspešnejši slovenski posameznik na olimpijskih igrah je bil metalec diska Jože Flere, ki je srebrno medaljo osvojil na slovitem štadionu Ptičje gnezdo, kjer je na lastni koži občutil množico več kot 80 000 gledalcev, ki so stalno spremljali atletska tekmovanja. "Občutkov se ne da opisati. To, kar sem doživel sedaj, se mi bo za večno vtisnilo v spomin. Medalja pa je tisto, kar si vsak športnik najbolj želi doseči v svoji karieri," je bil navdušen Flere, ki je v Pekingu osvojil svojo prvo paraolimpijsko medaljo v karieri.

Prav vsi športniki in trenerji pa so se strinjali s tem, da so paraolimpijske igre v Pekingu presegle njihova pričakovanja predvsem kar se tiče vrhunske organizacije in bučne podpore s tribun. Nekateri celo trdijo, da je bila obiskanost paraolimpijskih iger večja kot obiskanost olimpijskih iger, ki so bile na sporedi pred tem. Trener Mateje Pintar Gorazd Vecko je bil vzhičen: "Skoraj vse vstopnice so bile razprodane. Hoteli smo si ogledat denimo tekmovanja v plavanju, a tudi mi športniki nismo mogli dobiti karte. Da ne govorim o tekmovanjih v namiznem tenisu, ki je pravi hit na Kitajskem. Mateja Pintar je denimo vseskozi nastopala pred polnimi tribunami in vzdušjem, o kakršnem je lahko samo sanjala." Zadnje paraolimpijske igre so samo potrdile, da postaja šport invalidov vse bolj priljubljen ter da ne sodi več na športno obrobje.


Utrinki s sprejema


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin