Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2013,
14.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 5. 7. 2013, 14.15

8 let, 1 mesec

Brazilija, Italija in Kanada že v Argentini, Rusi bodo trepetali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za nami je predzadnji vikend prestižne svetovne odbojkarske lige, kjer smo že dobili prve udeleženke zaključnega turnirja v Argentini. Slednji so se pridružile še Brazilija, Italija in Kanada.

V skupini A si je kot edina reprezentanca nastop v Mar del Plati zagotovila Brazilija, katero sicer še čakata tekmi z ZDA, a mesta med prvima dvema ne morejo več zapustiti. Selecao je ta konec tedna dvakrat premagal Bolgarijo in s tem omogočil branilcem naslova Poljakom, da so se povsem vrnili v boj za mesta, ki vodijo na zaključni turnir. Izbranci italijanskega strokovnjaka Andree Anastastija, ki so s štirimi zaporednimi porazi odprli letošnjo SL, so ta konec tedna Katowicah in Wroclawu dvakrat premagali ZDA in imajo zdaj le točko manj kot Bolgari. S slednjimi se bodo prihodnji konec tedna udarili za nastop na F6. Nekaj možnosti bi imeli, v primeru razdelitve zmag Poljakov in Bolgarov ter svojih dveh zmag nad nemotiviranimi Brazilci, tudi Američani.

Tudi v skupini B je že znan prvi potnik na F6, to so osemkratni zmagovalci tega tekmovanja Italijani, ki ta konec tedna gostovali v Beogradu. Prvo tekmo so po infarktni tekmo dobili, drugo tekmo, ko je domači selektor Igor Kolaković na igrišče postavil rezervno ekipo, gladko izgubili. Blesteli so mladi Uroš Kovačević, drugi korektor Saša Starović, tudi odbojkar ACH Volleyja Milan Rašić. Kljub vsemu so Italijani že udeleženci zaključnega turnirja, Srbija pa odhaja na nekaj dnevni oddih pred začetkom priprav na EP, kjer bodo nastopali v isti skupini kot Slovenija.

Drugo mesto še vedno držijo Rusi, a bi jih lahko zadnji konec tedna z dvema morebitnima zmagama v Iranu lahko prehiteli Nemci. Če bi odbojkarji Nemčije dvakrat zmagali s 3:0 ali 3:1 bi zasedli celo prvo mesto v skupini B, a Iran pred domačimi gledalci ne bo lahek zalogaj.

V skupini C je skupinski del že končan. Vsi so pričakovali, da se bo na F6 iz te skupine uvrstila Nizozemska, ki je bila večina časa v najboljšem položaju, a so na svoji zadnji tekmi v Tamperah izgubili s Finci in s tem na stežaj odprli vrata kanadski izbrani vrsti. Izbranci Glenna Hoaga ponujene priložnosti niso izpustili iz rok in se z zmago nad Japonci veselili nastopa v Argentini.

Ne spreglejte