Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2008,
16.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 8. 11. 2008, 16.12

8 let

Bogdan Gabrovec na čelu JZS še štiri leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na čelu Judo zveze Slovenije bo tudi naslednja štiri leta Bogdan Gabrovec. To je že njegov četrti mandat, kot pravi sam, pa nedvomno zadnji.

Dosežki v minulem obdobju kažejo na dobro delo, Lucija Polavder je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto odličje, tudi zato je najverjetneje prejel kar 44 od 46 glasov.

Zgodba v slovenskem judu se torej ponavlja, oziroma ostaja enaka tudi po današnji volilno-programski skupščini v Slovenski Bistrici. A to ni nič slabega, kot pravi pregovor, se konja, ki zmaguje, ne menja. In tako je prav v primeru Bogdana Gabrovca. Slednji Judo zvezo Slovenije uspešno vodi že 14 let, na čelu organizacije pa ostaja tudi v prihajajočem olimpijskem obdobju do leta 2012. Gabrovec je bil na tokratni volilno-programski skupščini zveze sicer edini kandidat, od 46 glasov (vseh klubov je v Sloveniji 50) pa je zanj glasovalo 44 delegatov, dve glasovnici sta bili neveljavni.

"Izjemno sem presenečen nad razpletom volitev, a me ta velika podpora navdaja z optimizmom. Je dokaz, da se je zveza znova obrnila proti klubom, z njimi sodelovala, ti pa so videli, da se zavzemamo za množičnost. Rezultati, ki smo jih v zadnjih štirih letih dosegli, so govorili sami po sebi. Mislim, da je to glavni temelj za tako enoglasno podporo," je dejal Gabrovec, ki pa ga v prihodnjih štirih letih čaka veliko dela.

"Svetovna judo zveza IJF in Evropska judo zveza EJU sta v zdajšnjem času deležni velikih sprememb, ki jih bomo morali prenesti tudi v našo organizacijo. V preteklosti smo bili v štiriletnem obdobju deležni dveh velikih tekmovanj, svetovnega prvenstva članov vsako drugo leto in svetovnega prvenstva mladincev, prav tako na dve leti. Zdaj bo po novem v enem samem letu na sporedu kar 14 velikih tekmovanj. Vsakoletnim svetovnim prvenstvom mladincev in članov se namreč pridružuje SP kadetov, poleg tega pa bodo tu še tekmovanja za veliko nagrado in tako imenovani mastersi. Spremembe bodo sicer v programu eno leto poskusno, a zagotavljam vam, da bodo sprejete. Vse to bo tudi pri nas zahtevalo korenito prestrukturiranje, saj bo finančni vložek precej večji," je nadaljeval Gabrovec.

Kot je še omenil stari - novi predsednik, se bo zveza v prihodnje v strokovnem delu znova zanesla na delo selektorjev, te je zdaj v določeni meri zamenjal strokovni svet, ki pa ni dosegel svojega namena. Selektorja bosta tako v prihodnje bdela nad svojimi varovanci in bosta kot taka odgovorna za rezultatski del programa. Te in še druge organe bo Izvršni odbor, tudi tega so v Slovenski Bistrici na novo izvolili danes, izbiral po programsko-statutarni skupščini 14. februarja 2009.

Ena od prednostnih nalog predsednika bo še implementacija novega načina sojenja v judu in s tem poteka borbe, ki ga bo kongres Evropske judo zveze potrdil 28. novembra letos. "Judo tako spet postaja judo. Sicer ne trdim, da to zdaj ni bil, a vseeno bodo nova pravila spet postregla s tistim pravim, kar ta šport potrebuje. Sprememb bo tako kar nekaj, tako da me nedvomno čaka veliko dela v prihodnjih mesecih," je še zaključil Gabrovec.

Ne spreglejte