SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bertoncelj in Kysselefova tretja v Ostravi

2

termometer

Slovenski telovadci in telovadke so nastope na tekmi svetovnega pokala v Ostravi opravili z odliko. Dobra dva tedna pred SP v Rotterdamu se slovenska reprezentanca s Češke vrača z dvema odličjema.

Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji osvojil bron, tretja je bila tudi Tjaša Kysselef na preskoku, Rok Klavora je bil peti na preskoku in na parterju. Telovadci in telovadke se bodo med 16. in 24. oktobrom merili na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu, tokratna tekma svetovnega pokala pa je bil zadnji resen test pred vrhuncem sezone. In tega so varovanci trenerjev Iztoka Prašničkija in Andreja Mavriča opravili dobro. Sašo Bertoncelj se je po nekoliko ponesrečenem nastopu v Gentu tokrat spet povzpel na zmagovalni oder, drobna napaka pa ga je stala še višje uvrstitve. Kljub temu je telovadec Narodnega doma osvojil tretje mesto in zadržal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Z nastopom sem vsekakor zadovoljen, lahko bi šlo še boljše, ampak sem zadovoljen. Vaja mi je sicer dobro uspela, a vendar, ker smo dolgo čakali, sem bil premalo ogret in sem že takoj na začetku napravil napako. S konico prsta sem slabo prijel ročaj in nekoliko klecnil v rokah ter tam veliko izgubil. Nato sem se zbral in vajo naredil do konca, kot je treba," je po tekmi povedal Bertoncelj. Slednji ima zdaj visoke cilje do konca sezone, poleg dobre uvrstitve na svetovnem prvenstvu želi zmagati v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Kljub današnjemu tretjemu mestu sem ostal vodilni. Upam, da bo tudi po koncu sezone tako. Do konca so še tri težke tekme, a vem, da sem tega sposoben, da sem trdo treniral in da mi lahko uspe, če bom le dal vse od sebe. Tudi v Rotterdamu se želim vmešati med najboljše, vem da sem sposoben vrhunskega rezultata," je še dejal Bertoncelj.

Za veselje v slovenskem taboru je poskrbela tudi Tjaša Kysselef, ki je bila tretja na preskoku, medtem ko je na parterju osvojila četrto mesto. Teja Belak je na preskoku le za malo zgrešila stopničke, na koncu je bila četrta. "Punce so kar dobro nastopile. Malo smo bili razočarani, saj je Tjaši do prvega mesta zmanjkalo le 0,05 točke, a je to vseeno zelo lep uspeh," je po tekmi povedal trener Kysselefove Andrej Mavrič. Kysselefova je bila s svojim nastopom zadovoljna, čeprav je računala na več. "Ciljala sem na prvo mesto, saj sem imela za to veliko možnosti, tudi glede na povprečje skokov, ki sem jih opravila. Tokratni drugi skok ni bil po pričakovanjih, tako da je na koncu to zadostovalo za tretje mesto," pa je povedala Kysselefova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin