Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 1. 2015,
20.07

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 24. 1. 2015, 20.07

8 let, 8 mesecev

Bertoncelj, Belakova in Kratochwillova športniki leta GZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Gimnastična zveza Slovenije je danes v portoroškem hotelu Bernardin razglasila najboljše športnice in športnike minulega leta.

V moški športni gimnastiki je to postal Sašo Bertoncelj (Narodni dom), v ženski Teja Belak (Zelena jama), v ritmični gimnastiki pa Špela Kratochwill (Narodni dom). Bertoncelj si je naslov prislužil v močni konkurenci, drugi je bil njegov klubski kolega Mitja Petkovšek, tretji pa še en član Narodnega doma Alen Dimic. Bertoncelj je v tem letu najbolj prepričal z vrhunskimi nastopi v svetovnem pokalu, na koncu je bil drugi v skupnem seštevku pokala. Poleg tega je telovadec na konju z ročaji osvojil bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v Sofiji, v kitajskem Nanningu pa je na svetovnem prvenstvu le za nekaj tisočink zaostal za zmagovalnim odrom. Trener leta v moški športni gimnastiki je postal Sebastijan Piletič.

Pri ženskah je naslov trenerja leta pripadel Andreju Mavriču, Belakova pa si je naziv priborila pred Sašo Golob (Šiška) in klubsko kolegico iz Zelene jame Tjašo Kysselef. Belakova je v minulem letu zabeležila tudi zmago v svetovnem pokalu, na evropskem prvenstvu pa po napaki ostala brez finalnega nastopa.

V ritmični gimnastiki je Kratochwillova, državna prvakinja v mnogoboju, ki je osvojila tudi vse posamične naslove, zmagala pred Monijo Čebašek (Šiška) in Saro Kragulj (Moste), trenerka leta je Alena Jokubovska.

Ne spreglejte