Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2011,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Teja Belak Alen Dimic

Sobota, 4. 6. 2011, 17.19

8 let

Belakova in Dimic pokalna prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teja Belak (Zelena jama) in Alen Dimic (Narodni dom) sta v Rušah osvojila naslova pokalnih prvakov Slovenije v športni gimnastiki.

Belakova je zmagi v mnogoboju dodala še naslov na preskoku, Dimic pa poleg mnogobojske krone osvojil še zmage na konju z ročaji, bradlji in drogu. Ob Belakovi, ki je zbrala 50,150 točke, sta na stopničkah v mnogoboju stali njeni klubski kolegici v Zeleni jami Fiona Novak (50,000) in Tjaša Kysselef (48,400). V moški konkurenci pa sta se za Dimicem (Narodni dom), ki si je tokrat z nastopi prislužil 81,500 točke, zvrstila Andraž Lamut (Ruše; 77,150) in Matic Pečan (Partizan Vič; 70,950).

Po posameznih orodjih so zmage slavile Belakova (preskok), Ivana Kamnikar (Gib Šiška; dvovišinska bradlja) in Saša Golob (Gib Šiška), ki je bila najboljša tako na gredi kot parterju. V moški konkurenci je Dimic poleg mnogoboja osvojil še tri posamične zmage, dvakrat je bil najboljši Rok Klavora (Sokol Bežigrad), ki je zmagal na parterju in preskoku, zmago na krogih pa si je pritelovadil Gregor Saksida (Partizan Vič).

"Fantje so nastopili na zadnjem tekmovanju v spomladanskem delu sezone, saj je pokal Slovenije služil tudi kot pregledna tekma za univerzijado in nato za svetovno prvenstvo. Trojica, ki za SP kandidira po posameznih orodjih - Petkovšek, Pegan, Bertoncelj -, tokrat ni nastopila, zato pa se je v mnogoboju predstavil Dimic, ki je nastopil na svoji peti mnogobojski tekmi v tem delu sezone in tokrat dosegel največji zbir točk. Če ne bi naredil nepričakovane napake na preskoku, bi bil že nekje pri zbiru, ki naj bi zadostoval za uvrstitev na olimpijske igre," je dejal selektor moške reprezentance Edi Kolar in dodal: "Drugi fantje so bolj ali manj nastopili po orodjih in pokazali sestave, s kakršnimi so sklenili ta del sezone. Zdaj imajo teden do dva premora, nato pa se začnejo intenzivne priprave na univerzijado in svetovno prvenstvo."

"Dimic je od prve do zadnje tekme zelo napredoval, Klavora je danes nastopil na petih orodjih, kar je zelo dobro, saj se bo potegoval za uvrstitev na olimpijske igre skozi mnogoboj in prav tako za ekipo za univerzijado. Njegova priprava je zadovoljiva in primerna za nadaljevanje sezone. Nastopil je tudi Lamut, ki se prav tako bori za ekipo za univerzijado in je zbral ocene, primerne njegovemu znanju. Fantje so dobro pripravljeni, kar je dobra popotnica za jesenski del sezone," je še dejal Kolar.

Veliko število telovadk

"Po več letih se je na pokalu Slovenije spet zbralo veliko število telovadk, tako da je bila konkurenca močna. Nekatera dekleta so se vrnila po poškodbah, tudi Teja Belak in Tjaša Kysselef, ki še nista v pravi formi, a veseli dejstvo, da ju poškodbi ne ovirata več. Saša Golob se je vrnila s študija in treninga v ZDA in pokazala res dobro formo, saj je nastopila le na dveh orodjih in na obeh zmagala. Mislim, da kar se tiče univerzijade ne bomo imeli težav s sestavo ekipe, jesensko svetovno prvenstvo pa je še precej daleč, zato bomo ekipo sestavljali pozneje," je po tekmi pojasnil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič in dodal, da za univerzijado na Kitajskem kandidira šest telovadk, pet pa jih bo v Shenzhen tudi odpotovalo.

Kandidatke so Adela Šajn, ki tokrat v Rušah zaradi manjše poškodbe ni nastopila, a po besedah Mavriča pridno trenira, Tina Ribič, Saša Golob, Ivana Kamnikar, Tjaša Kysselef in Carmen Horvat. "Za univerzijado ni treba, da vse telovadke nastopijo v mnogoboju, saj bomo tekmovali v ekipnem tekmovanju, za svetovno prvenstvo, odločilno v kvalifikacijah za olimpijske igre v Londonu 2012, pa se bodo lahko za nastop potegovala le dekleta, ki se bodo predstavila v mnogoboju," je še dodal Mavrič.

Potem ko sta Mitja Petkovšek in Sašo Bertoncelj sezono uradno sklenila že po zadnjem svetovnem pokalu v Moskvi, Aljaž Pegan pa zaradi poškodbe ni tekmoval, so z nastopi v Rušah spomladanski del sezone končali še drugi slovenski reprezentanti. Zdaj telovadce in telovadke čaka nekaj oddiha, nato pa se bodo kmalu že začeli pripravljati na jesenski del sezone z vrhuncem na oktobrskem svetovnem prvenstvu v Tokiu. Tam se bodo namreč delile vozovnice za OI prihodnje leto v Londonu.

Ne spreglejte