SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Balinarsko leto se bo končalo v Šiški

2

termometer

Na zadnji seji izvršnega odbora Balinarke zveze Slovenije so 'zakoličili' številne aktivnosti v letošnjem in prihodnjem letu.

Zadnje dejanje v letošnjem letu bo 8.decembra, ko bo v ljubljanski dvorani Šiška prvi turnir v spomin na lani preminulega dolgoletnega predsednika zveze Jožeta Rebca. Na njem bodo nastopile četverke vseh območnih zvez, slovenska ženska reprezentanca ter vetarani. Ob tem turnirju bodo razglasili balinarja leta v vseh starostnih kategorijah in organizirali okroglo mizo na temo: 'Delo z mladim'.

V nedeljo 25. novembra se bodo začeli takoimenovani kampi za mlade, na katerih bodo v glavni vlogi slovenski reprezentanti Davor Janžič, Jure Kozjek in Aleš Borčnik, ki bodo mladim z svojimi bogatimi izkušnjami svetovali, pomagali in odkrivali skrivnosti balinarske, prvega bodo pripravili v OBZ Nova Gorica, organizacijske niti pa so v rokah Goriških Brd. Sicer bodo po besedah predsednika BZS Sandija Kofola tudi v prihodnje veliko pozornost namenjali delu z mladimi balinarji, v ta namen bo tudi v prihodnjem letu pri nas mednarodni turnir za dečke. Prireditelja le-tega bodo izbrali na osnovi razpisa.

Naša reprezentance so na dosedanjih velikih tekmovanjih od leta 1992 naprej osvojile že 146 kolajn. Slovenske balinarke in balinarje tudi v letu 2013 čakajo številna zahtevna tekmovanja. Člansko svetovno prvenstvo bo v začetku novembra v Argentini, SP za igralce do 23.leta in mladince bo v Grudah (BiH), žensko svetovno prvenstvo bo v Italiji. Ob tem še tole: Člani Izvršnega odbora naše zveze so soglašali z organizacijo in kandidaturo Slovenije za člansko prvenstvo stare celine leta 2014. Z novim letom bodo stekle prve aktivnosti v tej zvezi, prva naloga pa je določitev mesta prvenstva, ki naj bi bilo v mesecu oktobru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin