Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2012,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2012, 16.45

8 let

Balinarsko leto se bo končalo v Šiški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na zadnji seji izvršnega odbora Balinarke zveze Slovenije so 'zakoličili' številne aktivnosti v letošnjem in prihodnjem letu.

Zadnje dejanje v letošnjem letu bo 8.decembra, ko bo v ljubljanski dvorani Šiška prvi turnir v spomin na lani preminulega dolgoletnega predsednika zveze Jožeta Rebca. Na njem bodo nastopile četverke vseh območnih zvez, slovenska ženska reprezentanca ter vetarani. Ob tem turnirju bodo razglasili balinarja leta v vseh starostnih kategorijah in organizirali okroglo mizo na temo: 'Delo z mladim'.

V nedeljo 25. novembra se bodo začeli takoimenovani kampi za mlade, na katerih bodo v glavni vlogi slovenski reprezentanti Davor Janžič, Jure Kozjek in Aleš Borčnik, ki bodo mladim z svojimi bogatimi izkušnjami svetovali, pomagali in odkrivali skrivnosti balinarske, prvega bodo pripravili v OBZ Nova Gorica, organizacijske niti pa so v rokah Goriških Brd. Sicer bodo po besedah predsednika BZS Sandija Kofola tudi v prihodnje veliko pozornost namenjali delu z mladimi balinarji, v ta namen bo tudi v prihodnjem letu pri nas mednarodni turnir za dečke. Prireditelja le-tega bodo izbrali na osnovi razpisa.

Naša reprezentance so na dosedanjih velikih tekmovanjih od leta 1992 naprej osvojile že 146 kolajn. Slovenske balinarke in balinarje tudi v letu 2013 čakajo številna zahtevna tekmovanja. Člansko svetovno prvenstvo bo v začetku novembra v Argentini, SP za igralce do 23.leta in mladince bo v Grudah (BiH), žensko svetovno prvenstvo bo v Italiji. Ob tem še tole: Člani Izvršnega odbora naše zveze so soglašali z organizacijo in kandidaturo Slovenije za člansko prvenstvo stare celine leta 2014. Z novim letom bodo stekle prve aktivnosti v tej zvezi, prva naloga pa je določitev mesta prvenstva, ki naj bi bilo v mesecu oktobru.

Ne spreglejte