Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 5. 2015, 19.43

8 let

Andrea Giani: Spoznal sem, česa so slovenski odbojkarji sposobni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred slovenskimi odbojkarji sta izjemno pomembni tekmi. V dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo se bodo pomerili s Portugalci.

Slovenski odbojkarji so se na tekmi proti portugalskim pod taktirko novega selektorja, Italijana Andree Gianija, začeli pripravljati v začetku maja, najprej v Kranjski Gori, nato pa v Mariboru, kjer so pilili formo. Ta je po besedah enega od pomočnikov selektorja Gašperja Ribiča takšna, da vliva optimizem.

"Igre Portugalcev ne poznamo najbolje, zato smo pridobili videoposnetke njihovih tekem v svetovni ligi proti Nizozemcem. Do tekme v dvorani Tabor jo bomo dobro preučili, tako da po tej plati ne pričakujem presenečenja. Priprave v Mariboru so potekale po načrtovanem ritmu, zadovoljni smo z razmerami za delo, vadili smo po dvakrat na dan, fantje so bili prizadevni in kar je najpomembneje, ni ne poškodovanih in ne obolelih. Vsi se zavedajo, da je pred njimi premagljiv tekmec in da ga z igro, kakršno so sposobni prikazati, lahko uženejo," je prepričan Ribič.

Da so sposobni premagati Portugalce, se strinja tudi Giani, a je v izjavi zelo skop. "Portugalce preučujemo, toda njihova igra me ne zanima toliko, kot me zanima naša igra. V kratkem času sem spoznal, česa so slovenski odbojkarji sposobni in z optimizmom zrem na nedeljsko tekmo. Treniramo in pripravljamo se na zmago," je povedal nekdanji italijanski in svetovni odbojkarski as.

V Mariboru vsi pričakujejo zmago

Podobnega mnenja je tudi organizator igre Gregor Ropret. "S pripravami smo vsi zadovoljni. K temu je velik delež prispeval novi selektor z novimi prijemi, novimi metodami dela, v nas je spodbudil dodatno energijo. Upam, da se bo to poznalo tudi na nedeljski tekmi proti Portugalski, v kateri pričakujem zmago."

Da odbojkarje v prvi tekmi proti Portugalcem zanima le zmaga, je pribil tudi prosti igralec Jani Kovačič. "V nedeljo bomo prikazali dobro igro, upam, da bo tudi veliko gledalcev. Izziv je velik. Tekme v Mariboru se veselim, prepričan sem, da bo na visoki kakovostni ravni in da bomo zmagali z rezultatom, ki nam bi omogočil mirnejšo pot na Portugalsko."

"Proti Portugalcem smo igrali že nekajkrat, z njimi se lahko ne le kosamo, tudi premagamo jih lahko. Tekma v Mariboru bo trda, verjamem, da bomo s pomočjo navijačev strli odpor tekmeca. Pripravljeni smo dobro in ne razmišljam o ničemer drugem kot le o zmagi," pravi bloker Alen Pajenk. Tudi kapetan reprezentance, sprejemalec Tine Urnaut, izžareva optimizem: "Petkrat smo igrali na prvenstvu stare celine, želimo igrati še šestič. Ta generacija si to zasluži. Portugalce spoštujemo, na svetovni lestvici so višje uvrščeni od nas, a to ne pomeni veliko. V Mariboru pričakujem našo zmago, do katere pa bo pot zagotovo zelo trnova."

Ne spreglejte