Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2008,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 21. 9. 2008, 18.49

8 let

ACH Volley uspešno v Romuniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarsko moštvo ACH Volley se je v preteklem tednu v romunski Constanti udeležilo mednarodnega odbojkarskega turnirja za pokal Črnega morja. Blejci so bili ob koncu drugi.

Na turnirju v Romuniji je nastopilo šest ekip: CSKA Sofija (Bol), SK Arkas Izmir (Tur), Tomis Constanta, ACH Volley (Slo), Hypo Tirol Innsbruck (Avt) in Lukoil Burgas (Bol).

Moštva so najprej odigrala srečanja v dveh skupinah vsako z vsakim, zmagovalca pa sta se nato pomerila v finalu. Slovenska ekipa je v svoji skupini najprej zabeležila dve gladki zmagi s 3:0 proti Hypo Tirolu in Lukoil Burgasu, nato pa v finalu z 0:3 klonila proti odlični turški zasedbi Arkasu iz Izmirja. V tekmi za tretje mesto je bil bolgarski CSKA boljši od Tirola.

Strokovno vodstvo ACH Volleya je s prikazano igro moštva lahko delno zadovoljno. V prvih treh srečanjih so igralci pokazali, da lahko z dovolj dobrim servisom oddaljijo vsakega nasprotnika stran od mreže ter kasneje preko bloka in protinapada dosegajo točke. Pokazale so se tudi nekatere slabosti, ki jih bo s treningom potrebno odpraviti. Pravzaprav so igralcem največ težav povzročale "lahke žoge", ki morajo biti realizirane brez napak, v tem momentu pa so igralci še nekoliko nenantančni pri relativno enostavnih rešitvah, kar je na koncu odločilo tudi zmagovalca v finalu. Arkas je zasluženo zmagal, finalna tekma pa je hkrati pokazala, kjer so trenutno največje slabosti slovenske zasedbe, saj je bila takšna ocena v prejšnjih tekmah turnirja praktično nemogoča, saj je šlo za kvalitetno nekoliko slabše nasprotnike.

Na turnirju so priložnost za igro dobili vsi igralci. Glavni trener moštva ACH Volley Glenn Hoag pa je ob koncu turnir ocenil z naslednjimi besedami: "Turnir nam je prišel še kako prav, saj je bila ekipa praktično prvič skupaj in smo lahko videli kako igralci v različnih situacijah skupaj funkcionirajo na igrišču. Predvsem na tekmi z Izmirjem so se v naši igri pokazale določene slabosti. Turki so kvalitetna in izkušena ekipa, ki je prikazala dobro realizacijo, pri nas pa je prav to pomankljivost, ki jo moramo s treningom izboljšati. Prav tako svoj čas rabi podajalec Perez, da se uigra z napadalci. V nadaljevanju nas čaka še veliko dela, dobro pa je, da je ekipa, z izjemo Thomasa, končno kompletna in da po reprezentančni akciji in turnirju spet preide na normalen ritem treningov."

Ne spreglejte