Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 15.30

8 let

ACH Volley se krepi: prihajata Američan in Francoz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarski klub ACH Volley je za prihajajočo sezono podpisal pogodbo o sodelovanju z ameriškim sprejemalcem Jaysonom Jablonskyim in francoskim korektorjem Moryjem Sidibejem.

Američan Jayson Jablonsky je preteklo sezono igral za ekipo Seams Tourcoing VB, ki je v francoskem prvenstvu zasedla sedmo mesto. Pred tem je v sezoni 2010/2011 igral za Olympiakos iz Grčije, v sezoni 2008/2009 pa za ekipo Zinella Bologna, ki igra v italijanski A2 ligi. Ameriški sprejemalec, ki meri 198 cm, je bil tudi na širšem seznamu igralcev ameriške državne reprezentance za Svetovno ligo leta 2011 in 2012, igral pa je tudi v mlajših selekcijah ameriške reprezentance. Leta 2006 ga je Zveza ameriških trenerjev AVCA razglasila za najboljšega igralca leta v diviziji I - II. Leta 2004 je to nagrado prejel Carlos Moreno, ki bo naslednjo sezono prav tako igral za ACH Volley.

Zadnja okrepitev slovenskih prvakov je 25-letni občasni francoski reprezentant Mory Sidibe, ki bo igral na položaju korektorja. V pretekli sezoni je igral za italijansko A1 ekipo Copra Piacenza, kamor se je preselil iz belgijske ekipe Noliko Maaseik. V sezoni 2006/2007 je bil s francosko mladinsko reprezentanco evropski podprvak.

Ob novih okrepitvah je glavni trener ACH Volleya Luka Slabe dejal: ''Veselim se prihoda tako Jablonskyega kot Sidibeja. Jablonsky je igralec, ki je odličen v vseh elementih odbojkarske igre. Predvsem nam bo poskušal zagotoviti čim boljši sprejem. Gre za ofenzivno raznolikega igralca, vendar bo njegova prva naloga sprejem servisa. Mory Sidibe pa je izreden atlet, ki je zadnjih nekaj sezonah zelo uspešno nastopal v močnih klubih, tudi ligi prvakov. Predvsem nam bo pomagal razbremeniti Alena Šketa, ki mu moramo v letošnji sezoni zagotoviti zadosten počitek v času, ko bo ritem tekem neusmiljen.''

Ne spreglejte