Tragična smrt svetovnega prvaka v vzdržljivostnem motociklizmu

Motociklistični svet je danes pretresla vest o smrti francoskega dirkača Anthonyja Delhalla, svetovnega prvaka v vzdržljivostnih dirkah. Za 35-letnika je bila usodna nesreča na testiranjih na dirkališču Nogaro na jugu Francije.

Anthony Delhalle je umrl med testiranji.

Anthony Delhalle je umrl med testiranji. Foto: Reuters

Kot sta sporočila njegova ekipa Suzuki in krovna motociklistična zveza FIM, se je dirkač ponesrečil ob koncu ciljne ravnine na dirkališču, kjer je Suzuki opravljal testiranja pred novo sezono. Kljub hitri zdravniški pomoči po padcu Francoza niso mogli rešiti.

Delhalle je v lanski sezoni z ekipo Suzukija slavil v tem tekmovanju, ob njem sta bila v ekipi še rojaka Vincent Philippe in Etienne Masson.

"Nerealno in boleče"

"Anthony je kar naenkrat padel, brez pravega razloga, ni izgubil oprijema. Vse skupaj je nerealno in izjemno boleče. Počutim se, kot da je odšel del mene," je po nesreči pretresen dejal njegov sotekmovalec v ekipi Philippe.

V bogati karieri je Francoz petkrat zmagal v skupnem seštevku prvenstva (2011, 2012, 2013, 2015, 2016), vse naslove je osvojil z ekipo Suzuki. Na posamičnih dirkah pa je dvakrat slavil na najbolj znani preizkušnji 24 ur Le Mansa, enkrat pa na prav tako težki preizkušnji Bol d'Or.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano