Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2014,
13.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2014, 13.22

7 let, 12 mesecev

Svetovni prvak Hamilton: To je najlepši dan v mojem življenju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec dirke za veliko nagrado Abu Dabija, zadnje dirke letošnje sezone svetovnega prvenstva formule ena je Lewis Hamilton. Anglež je še drugič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka.

V boju za naslov prvaka sta bila pred zadnjo dirko še oba dirkača Mercedesa, Hamilton je imel 17 točk prednosti pred Rosbergom, zato smo si obetali razburljiv obračun. A že na začetku velike nagrade Abu Dabija je Hamilton prehitel moštvenega kolega, ki si je sicer v sobotnih kvalifikacijah privozil najboljši štartni položaj, neposreden obračun še edinih preostalih tekmecev za naslov prvaka pa je dokončno preprečila okvara Rosbergovega dirkalnika, zaradi katere dirke ni končal niti med dobitniki točk.

Hamilton je prikazal še eno v nizu izvrstnih predstav, si priboril enajsto zmago v sezoni in se okronal z naslovom svetovnega prvaka. Še drugič v karieri, najboljši je bil že v sezoni 2008, takrat z McLarnom. Hamiltonovo zmago bi lahko ob koncu dirke v Abu Dabiju ogrozil izjemno hitri Brazilec Felipe Massa, ki pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Uspeh moštva Williams je s tretjim mestom dopolnil Finec Valtteri Bottas.

Nico Rosberg je svojega okvarjenega mercedesa vendarle spravil v cilj, na koncu je zasedel 14. mesto. Točke so osvojili še Daniel Ricciardo (Red Bull), Jenson Button (McLaren), Nico Hülkenberg in Sergio Perez (oba Force India), pa Sebastian Vettel (Red Bull), Fernando Alonso in Kimi Räikkönen (oba Ferrari).

"Leto 2008 je bilo posebno, ampak neprimerljivo s tem, kar čutim danes. Nikoli se še nisem počutil bolje, to je najlepši dan v mojem življenju. Hvala vsem!" je bil po dirki vesel svetovni prvak Lewis Hamilton, o dvoboju z moštvenim kolegom Rosbergom pa je povedal: "Nico se je skozi celo sezono dobro boril. Spoznala sva se leta 1997 in vedno sem vedel, da se bova nekoč borila skupaj. Bil je izjemno vljuden, po dirki mi je čestital."

Nico Rosberg je bil razočaran: "Lewis si je zmago zaslužil. Kar se je zgodilo meni, tako ali tako ne bi vplivalo na izid, zato se s tem nima smisla ukvarjati. Bil je za odtenek boljši od mene, me pa veseli, da sem bil v zadnjih dveh letih boljši v kvalifikacijah,. To je dobra osnova. Prišel sem zelo blizu, škoda je, da mi ni uspelo."

Ne spreglejte