Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 20.54

8 let

Številne poškodbe pokvarile športno vzdušje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Motokrosistične dirke za točke državnega prvenstva v Stranski vasi pri Semiču so zaznamovali številni padci in poškodbe.

V razredu open je v odsotnosti vodilnega Saša Kraglja slavil Jaka Može (AMD Trebnje), v razredu do 125 ccm Jernej Irt, v razredu do 85 ccm pa Peter Irt (oba Sitar racing).

V razredu do 85 kubičnih centimetrov je tekmovanje minilo brez nevšečnosti. Obe vožnji je z veliko prednostjo dobil Peter Irt (Sitar racing). V prvo sta bila najbliže Irtu Dejan Zver (TRK Tajfun) in Matevž Jerebic (Geodrill RT). V drugi vožnji se je vrstni red pri vrhu pomešal. Drugi je bil Rok Majerič in tretji Dejan Zver (oba TRK Tajfun). Skupni zmagovalec je postal Irt, ki se je v seštevku prvenstva prebil na drugo mesto in zmanjšal svoj zaostanek za vodilnim Zverom.

Še največ skrbi je prinesla prva vožnja razreda do 125 kubičnih centimetrov. Najprej je bil žrtev Rok Bekanovič (Rolum RT), ki je po startu povedel, nato pa padel in odstopil. V vodstvo je prešel Jernej Irt (Sitar racing). Toda po petnajstih minutah je sledil hud padec Thea Urbasa (MK Notanjska) in dirka je bila za dobro uro prekinjena. Nesrečni Urbas je končal v bolnišnici, obveljali pa so rezultati do prekinitve. Prvo vožnjo je tako dobil Irt pred Aleksandrom Žafranom (Geodrill RT) in Denijem Ušajem (GAS Vrtejba). V drugi vožnji je povedel Klemen Gerčar (AMD Feroda) in v nadaljevanju je sledila dirka za dobre živce. Irt je po silovitih pritiskih prehitel Gerčarja, za tem sta si vodstvo kar nekajkrat izmenjala, na koncu pa je Irt zmagal še v drugo in se veselil še skupne zmage. Drugi je bil Gerčar, tretji pa Žafran.

V prvi vožnji odprtega razreda se na startu ni pojavil vodilni Kragelj (Geodrill RT). Državni prvak je padel že na jutranjem treningu in utrpel poškodbe glave. Tudi dirka odprtega razreda je bila polna preobratov in presenečenj. V prvi vožnji je moral Jaka Može (AMD Trebnje) priznati premoč mlajšemu Klemenu Gerčarju (AMD Feroda), tretji je bil Damjan Smrekar (AMD Šentvid). V drugo je z najboljšim startom povedel Može, sledila sta mu Kragelj in Gerčar. Ciljno črto je kot prvi prevozil Može, Kragelj je zadržal drugo mesto, Gerčar pa je bil tretji. Može je postal zmagovalec dirke in je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Gerčar je zasedel skupno visoko drugo mesto, Smrekar pa tretje.

Ne spreglejte