Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
22.05

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Matej Žagar spidvej

Sobota, 31. 7. 2021, 22.05

2 leti, 8 mesecev

Četrta dirka SP v spidveju (Vroclav)

Nova zmaga Zmarzlika, Žagar 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Matej Žagar | Matej Žagar se na sobotni dirki v Vroclavu ni uvrstil v polfinale. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matej Žagar se na sobotni dirki v Vroclavu ni uvrstil v polfinale.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski speedwayist Matej Žagar je četrto dirko svetovnega prvenstva v poljskem Vroclavu končal na 15. mestu in se ni uvrstil v polfinale. Na drugi od dveh zaporednih dirk na tem prizorišču je spet slavil domačin Bartosz Zmarzlik. Drugi je bil Rus Artjom Laguta, tretji pa Danec Leon Madsen.

Potem ko so dolgo časa odlagali začetek sezone in spreminjali koledar po odpovedih nekaterih dirk, so v zadnjih dveh tednih izpeljali štiri od predvidenih 11 dirk. Po dvojčku v Pragi sredi julija je v petek in danes sledil še dvojček dirk v Vroclavu.

Največ uspeha so imeli ta konec tedna domači dirkači z dvema zmagama Zmarzlika in petkovim drugim mestom Macieja Janowskega, manj pa je bil uspešen slovenski predstavnik med elito, tako v petek kot danes je bil Žagar daleč od boja za polfinale, z le nekaj novimi točkami pa je tudi v seštevku sezone v spodnjem delu.

Na petkovi preizkušnji, ki jo je po razburljivem finalu dveh Poljakov dobil svetovni prvak Zmarzlik, je bil Žagar 13. s štirimi točkami. Še za odtenek slabše se je odrezal danes, saj so mu njegove vožnje prinesle le 15. mesto in le dve novi točki v SP.

Najboljši slovenski spidvejist je najboljši predstavi pokazal v svoji drugi in tretji vožnji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Najboljši slovenski spidvejist je najboljši predstavi pokazal v svoji drugi in tretji vožnji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Žagar je tokrat najboljši predstavi pokazal v svoji drugi in tretji vožnji. V drugi je edinkrat v tem večeru prišel do dveh točk, premagal ga je le Britanec Tai Woffinden, v svoji tretji pa je odlično začel in vodil, potem pa so ga tekmeci do konca vendarle prehiteli in ga spodrinili na tretje mesto. Eno točko pa je nato iztržil še v svoji peti in zadnji vožnji.

V polfinalu sta si najprej finalno vožnjo zanesljivo privozila Madsen in Woffinden, v drugi pa nato še Zmarzlik in Laguta. Brez finala pa je prvič v sezoni ostal vodilni v SP Janowski, ki je bil v drugi polfinalni vožnji šele četrti.

Veliki finale je tako ponudil dva ista udeleženca kot v petek (Zmarzlik, Laguta), ki sta bila tudi danes glavna akterja. Bolje je sicer kazalo Rusu, ki je vodil večino finala, toda Zmarzlik je napadal in nato prav v zadnjem zavoju po notranji strani še smuknil mimo tekmeca, razlika med prvim in drugim pa je bila pičlih 18 tisočink. Tretji je bil Madsen, brez stopničk je ostal Woffinden.

Skupno je po današnji dirki še ostal v vodstvu Janowski, toda današnji drugouvrščeni Laguta ga je po točkah že ujel, oba jih imata po 66. Zmarzlik je po današnjem uspehu na tretjem mestu tudi povsem blizu s 63 točkami. Žagar, na prvih dveh dirkah v Pragi je bil 11. in 12., pa je skupno zdaj na 13. mestu s 17 točkami.

Naslednji dirki bosta na sporedu že naslednji teden, ko bo nov dvojček preizkušenj v poljskem Lublinu.

Izidi: 

1. Bartosz Zmarzlik (POl) 20, 2. Artjom Laguta (Rus) 18, 3. Leon Madsen (Dan) 16, 4. Tai Woffinden (VBr) 14, 5. Emil Sajfutdinov (Rus) 12, 6. Max Fricke (Avs) 11, 7. Maciej Janowski (Pol) 10, 8. Robert Lambert (VBr) 9 ... 15. Matej Žagar (Slo) 2;

SP skupno (4): 

1. Maciej Janowski (Pol) 66, 2. Artjom Laguta (Rus) 66, 3. Bartosz Zmarzlik (Pol) 63, 4. Emil Sajfutdinov (Rus) 58, 5. Fredrik Lindgren (Šve) 50, 6. Tai Woffinden (VBr) 44, 7. Leon Madsen (Dan) 44, 8. Martin Vaculik (Slk) 34 ... 13. Matej Žagar (Slo) 17.

Ne spreglejte