Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2008,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 29. 5. 2008, 13.52

8 let

Najboljši motokrosisti v nedeljo na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na progi Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu bo v nedeljo, 1. junija v organizaciji MK Slovenj Gradec izpeljana četrta dirka za državno prvenstvo Feroda Celje v motokrosu.

Po polovici sezone se je zgodilo kar nekaj zanimivih preobratov, žal pa tudi poškodb. Na Koroškem bodo za točke državnega prvenstva tekmovali motokrosisti razredov podmladek do 65 ccm, člani do 85 in 125 ccm in predstavniki odprtega razreda, tekmovalci s štirikolesniki pa še zadnjič v tej sezoni za točke pokalnega tekmovanja.

Zanimiv razplet je doživela dirka v odprtem razredu. Potem ko se je branilec naslova Sašo Kragelj (Geodrill RT) že zjutraj na treningu lažje poškodoval in nato v prvi vožnji izpustil zelo pomembne točke, ki bi ga še bolj približale k šestnajstemu naslovu, je po polovici sezone izgubil vodilno mesto v prvenstvu. Vodstvo je tako prevzel Jaka Može (AMD Trebnje), ki vodi trinajst točk pred Kragljem in dvanajst pred drugo uvrščenim Klemenom Gerčarjem (AMD Feroda). Gerčar je le točko pred Kragljem. Že to nedeljo bo izkušeni Kragelj stvari gotovo vzel v svoje roke in poskušal nadoknaditi zamujeno, saj je na nedavni dirki evropskega prvenstva open s prepričljivo zmago dokazal, da se je ponovno vrnil med najboljše.

Jernej Irt v tej sezoni nepremagljiv

V razredu do 125 kubičnih centimetrov bo končno le nastopil tudi domač tekmovalec Toni Mulec (MK Slovenj Gradec). Le nekaj dni pred pričetkom državnega prvenstva se je na treningu poškodoval in vse do zdaj ni bil nared za tekmovanje. Na domači dirki pa se bo Mulec ponovno vrnil in v močni konkurenci skušal doseči čim boljši rezultat. Pri vrhu tudi po polovici prvenstva ni nič novega. V vodstvu je še naprej Jernej Irt (Sitar racing). Letos ni izgubil še niti ene vožnje in ima 22 točk prednosti pred Klemenom Gerčarjem, ki zaseda drugo mesto. Na tretje mesto se je po zadnji dirki prebil Aleksander Žafran (Geodrill RT).

Med tekmovalci razreda do 85 kubičnih centimetrov se je vrstni red v prvih treh dirkah še najbolj spreminjal. Peter Irt (Sitar racing), ki prve vožnje na začetku sezone ni končal, je v nadaljevanju zabeležil same zmage in se je po lestvici prvenstva začel pomikati strmo proti vrhu. Vodi še naprej lanskoletni državni prvak Dejan Zver (TRK Tajfun), njegova prednost pa je skopnela na vsega osem točk. Na tretjem in četrtem mestu z enakim izkupičkom točk sledita Rok Majerič (TRK Tajfun) in Rok Rus (AMD Šentvid). V tem razredu so tekmovalci po točkah še najbolj izenačeni, zato se bo tudi po prihodnji dirki vrstni red zagotovo še spremenil.

Koščak ali Sluga?

Dirkači s štirikolesniki bodo v Slovenj Gradcu odpeljali zadnjo dirko letos. Najboljša predstavnika do zdaj sta Tadej Koščak (MK Zai) in Matjaž Sluga (Hr-MK Samobor). Ker sta zabeležila vsak po eno zmago in drugo mesto, bo o naslovu pokalnega prvaka odločala prav zadnja dirka.

Za motokrosiste bo to zadnja preizkušnja pred poletnim premorom. V nadaljevanju sezone se bodo za točke državnega prvenstva pomerili le še dvakrat. Naslednja dirka bo 31. avgusta v Šentvidu, finalna pa 5. oktobra v Orehovi vasi.

Ne spreglejte