Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 11.45

8 let

Na obzorju bitka za Veliko Britanijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji reli sezone po Walesu bo okronal letošnjega konstruktorskega svetovnega prvaka. V igri ostajata še tovarniški Citroën in tovarniški Ford.

Ford, ki ima za Citroënom 11 točk zaostanka, bo ta vikend na Otoku ciljal na dvojno zmago. S polnim izkupičkom bi si zagotovil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka med konstruktorji. Misijo preobrata bosta skušala opraviti Mikko Hirvonen in Jari Matti Latvala, ki se znata hitro peljati po hitrih gozdnih cestah. Hirvonen je lani v Walesu tudi zmagal, medtem ko je Latvala v lanski izvedbi relija postavil kar nekaj najhitrejših časov na HP. Ozke makadamske ceste bi morale ustrezati napadalnemu finskemu stilu dirkanja, kakršnega gojita Fordova dirkača. Reli znata začiniti petkov dan, ko bodo dirkaške posadke postavljene pred redki izziv dirkanja ponoči, in vreme, ki je na Otoku zmeraj nepredvidljivo. Ob Hirvonenu in Latvali bo na reliju po Veliki Britaniji Forda Focusa WRC upravljalo še sedem dirkačev: Matthew Wilson, Francois Duval, Henning Solberg, Barry Clark, Steve Perez, Dave Weston in MotoGP šampion Valentino Rossi.

Na velikem finalu sezone pa ima seveda svojo računico tudi tovarniški Citroën. Čeprav sta Sebastien Loeb in Daniel Elena na prejšnjem reliju po Japonski že osvojila naslov svetovnega prvaka med dirkači, imata še zmeraj dovolj motivacije za dirkanje. Znala bi biti še bolj nevarna, saj jima je z ramen padlo veliko breme in bosta na reliju po Walesu nastopila povsem sproščeno. V igri je nič manj kot dvojna letošnja krona, Citroën pa lahko pride do svojega četrtega naslova med konstruktorji. Loeb-Elena in drugi posadki Sordo-Marti za končni uspeh zadostuje 7 točk. Na otoški preizkušnji bosta Citroënove barve s C4WRC ob tovarniškem dvojcu zastopala še Conrad Rautenbach in mladinski svetovni prvak Sebastien Ogier.

Ne spreglejte