SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mosley svari pred lastno zamenjavo

3

termometer

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Max Mosley je dva tedna pred izredno skupščino FIA posvaril delegate pred lastno zamenjavo.

Mosley je v pismu delegatom zapisal, da bi zamenjava na čelu FIA, Mosley je na udaru zaradi seksualne in nacistične afere, v tem trenutku močno oslabila položaj FIA, ki je pravkar v trdih pogajanjih s komercialnimi imetniki pravic v formuli 1 - družbo CVC in Berniejem Ecclestonom. "V novem predvolilnem obdobju bi pogajanja zastala, ali pa bi se popolnoma prekinila," je med drugim zapisal Mosley.

Slednji je sam predlagal glasovanje o zaupnici in izredno skupščino, ki bo 3. junija v Parizu. Zdaj opozarja, da bi v primeru nezaupnice na čelo FIA prišel človek, ki ne pozna ozadja pogajanj ali pa bi bil to celo nekdo, ki bi ga podprli prav tisti, s katerimi se FIA trenutno pogaja. Obenem dodaja, da se je še naprej pripravljen boriti za pravice FIA v tekmovanju formule 1. Afero Mosley je razkril britanski časni News of the World. Časnik je poročal o peturnem videoposnetku, ki Mosleyja prikazuje pri veselem druženju s petimi prostitutkami in pri pozdravljanju, ki sodi v temno plat svetovne zgodovine. Druženja s plačljivimi dekleti Britanec niti ni zanikal, zanikal pa je kakršnokoli povezavo z nacizmom, ki mu jo je časnik prav tako očital. Dejstvo, na kakšen način so video posnetki prišli v javnost, je Mosley označil za zaroto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin