Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2008,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 7. 2008, 21.56

8 let

Montezemolo: Preveč neumnih napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik Ferrarija je bil po zadnji dirki svetovnega prvenstva formule ena, preizkušnji za veliko nagrado VB, jezen zaradi taktičnih napak, ki so Kimija Räikkönena stale stopničk.

"Upam, da nam bo uspelo osvojiti še osmi naslov v desetih letih," je po nedeljski, za Ferrari vse prej kot uspešni, dirki v deževnem Silverstoneu italijanskemu športnemu časniku Gazzetta dello Sport razlagal Luca di Montezemolo in jezno navrgel: "To nam bo uspelo le, če ne bomo več ponavljali neumnosti."

Predsednika je razjezila odločitev moštva, da na prvih postankih v boksih oba dirkalnika pustijo na obrabljenih pnevmatikah za mokro stezo. Tvegana taktična poteza se je kasneje izkazala za veliko napako, saj je bil Kimi Räikkönen dotlej v igri za visoko uvrstitev, morda celo zmago, v hudem nalivu po postankih pa je izgubljal mesto za mestom in se moral na koncu zelo potruditi za četrto mesto.

Kljub vsemu je predsednik prepričan, da se bo njegova ekipa na napakah učila in v drugem delu sezone svoje delo opravila bolj suvereno. Čeprav po prvih devetih dirkah o kakšni očitni prevladi Ferrarija ni mogoče govoriti, pa rdeči v prvenstvu konstruktorjev vseeno vodijo s kar udobno prednostjo štirinajstih točk pred BMW Sauberjem. "Zamudili smo preveč priložnosti, v drugi polovici sezone zato ne smemo nobene več," je še sporočil svoji ekipi.

Räikkönen: Pri Ferrariju ni nobene panike

Precej bolj umirjeno kot predsednik, je po slabem koncu tedna na Otoku deloval finski dirkač Kimi Räikkönen. "Pet točk in dejstvo, da skupaj z Lewisom in Felipejem vodim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, mi je vseeno prineslo nekaj zadovoljstva," je za Ferrarijevo spletno stran povedal aktualni svetovni prvak in optimistično dodal: "Če smo v tako dobrem položaju po tako katastrofalnih štirih dirkah, potem smo lahko pred nadaljevanjem sezone le še bolj samozavestni."

"Ledeni mož" je še vedno prepričan, da imajo dirkalnik, s katerim bi morali zmagovati, zato vso pozornost usmerjajo v naslednjo dirko sezone, preizkušnjo za VN Nemčije, ki jo bo v nedeljo, 20. julija, gostil Hockenheim. "To bo moja prva dirka na tej stezi s Ferrarijem, zato bo tudi novo doživetje. Menim, da bomo zelo konkurenčni, saj se je F2008 za hitrega izkazal prav na vsaki stezi doslej," ne izgublja volje Räikkönen.

Ne spreglejte