Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
17. 12. 2021,
15.15

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Reli Dakar 2022 Simon Marčič Dakar

Petek, 17. 12. 2021, 15.15

2 leti, 4 mesece

Še dva tedna do Dakarja 2022

Marčič z nasmeškom s sipin: "Izgubil sem strah"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Simon Marčič priprave Dakar | Jeseni je treniral na Rabu, pretekli teden v Združenih arabskih emiratih. | Foto Denis Janežič

Jeseni je treniral na Rabu, pretekli teden v Združenih arabskih emiratih.

Foto: Denis Janežič

Še dva tedna in v Savdski Arabiji se bo začel 44. reli Dakar. Mariborčan Simon Marčič bo v konkurenci motoristov brez ekipe nastopil osmič. Pravkar se je vrnil z uspešnega treninga na sipinah v Združenih arabskih emiratih.

Simon Marčič
Sportal Motor s številko 44 odplul v Savdsko Arabijo #video

Simon Marčič bo tudi na Dakarju 2022 edini slovenski tekmovalec. Zelo pomemben trening je v tem tednu opravil v Združenih arabskih emiratih, kjer je na sipinah v močni konkurenci vozil pet dni. "Pridobil sem samozavest. Izgubil sem strah. Vozil sem z zelo hitrimi vozniki, tudi takšnimi, ki se borijo za prvo deseterico. Tam je bila tudi tovarniška KTM-ova ekipa. Sam se zagotovo ne bi toliko naučil," je povedal za Sportal.

"Vsi moji tekmeci so ves december na sipinah v Emiratih. Moral sem iti vsaj za nekaj dni. Potrebujem ta trening na pesku, da se navadim na hitrost na sipinah. Pri nas nimaš ne sipin ne možnosti treninga velike hitrosti. Visokohitrostno dirkanje je pri nas decembra težava, ker je mrzlo. Tam pa je vse omogočeno. Motor mi je omogočil TM Slovenija, ki je moj pokrovitelj. Tam najem motorja stane vsaj 400 evrov na dan. Hvaležen sem, da mi je bilo letos to omogočeno. Bi si pa želel iti prihodnje leto še za več časa."

Marčič bo v Savdsko Arabijo odletel za božič. Dirka se s prologom začne prvega januarja. Ta konec tedna bo opravil še zadnji trening na motorju na Madžarskem. Do sredine naslednjega tedna ga čakajo še vsakodnevni kondicijski treningi, nato do štarta le lažji kondicijski trening vsak drugi dan. Obenem ima Mariborčan še službene obveznosti, saj je asistent na fakulteti za energetiko in ima predavanja v Krškem ter Velenju.

Sportal Covid, porezana roka, zlomljen gleženj niso ovire − vrača se v puščavo #video
Ne spreglejte