Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2008,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 6. 2008, 21.51

8 let

Kragelj po težavah 14., Gerčarju zmaga v EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sedmi dirki SP v motokrosu v razredu MX3 v hrvaškem Jastrebarskem, ki so jo zaznamovale nemogoče vremenske razmere, je slovenski dirkač Sašo Kragelj po težavah z motorjem osvojil 14. mesto.

Uspešnejši je bil Klemen Gerčar, ki je slavil v konkurenci evropskega prvenstva MX2.

Konec tedna v Jastrebarskem je največ veselja prinesel Klemenu Gerčarju (AMD Feroda), ki je slavil v polovični dirki za evropsko prvenstvo EMX2. Dirkaški konec tedna je bil za hrvaške prireditelje izredno zahteven, za tekmovalce pa predvsem naporen.

Zmago je slavil Italijan Beggi

V dirki za svetovno prvenstvo MX3 je slavil vodilni tekmovalec v seštevku prvenstva, Italijan Cristian Beggi. Dirka se je odvijala v razmerah na meji mogočega. V soboto so bile kvalifikacije zaradi obilnih padavin odpovedane. Vodstvo tekmovanja je bilo primorano kvalifikacije prestaviti na nedeljo, a jih tudi tik pred dirko ni bilo možno izpeljati, zato so obveljali rezultati prvih sobotnih treningov.

Ko so se tekmovalci razreda MX3 v nedeljo kot prvi podali na progo, je znova pričelo deževati in dirkači so bili blatni do nerazpoznavnosti. Sašo Kragelj (Geodrill RT), ki mu blatne razmere sicer vselej ustrezajo, je odlično začel in je kmalu s petega pripeljal na tretje. A veselje se je kmalu poleglo, saj je Kraglju zaradi blata zablokiral motor in nazadoval je na 14. mesto. Drugo vožnjo so zaradi težkih in nevarnih razmer odpovedali. Jaka Može (AMD Trebnje) je bil vpleten v padec že takoj na startu in dirke ni končal.

Srečni Klemen Gerčar

Medtem pa je za veselje poskrbel Klemen Gerčar, ki je zmagal v dirki za evropsko prvenstvo EMX2. Tudi to vožnjo je popestrilo močno deževje, proga pa je bila preveč nevarna, da bi dirko izpeljali do konca. Zato je bila vožnja po osmih krogih prekinjena.

Najsrečnejši je bil prav Gerčar, ki je do tega trenutka po odličnem startu vodil, s tem pa zabeležil prvo zmago na dirkah evropskega prvenstva EMX2. Drugi je bil Belgijec Kenny Van Dueren in tretji Nizozemec Ceriel Kromhof. Med deseterico je bil še Jernej Irt (Sitar racing) na osmem mestu. Toni Mulec (MK Slovenj Gradec) je bil 25., Rok Bekanovič (Rolum RT) pa vožnje ni končal. V tej konkurenci druge vožnje prav tako niso izpeljali.

Naslednja dirka za svetovno prvenstvo MX3 bo prihodnji konec tedna v Bolgariji, za evropsko prvenstvo EMX2 pa v začetku julija na Nizozemskem.

Ne spreglejte