Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2012,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 1. 2012, 15.13

8 let

Kimi prvič dirkal z Lotusom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni prvak formule 1 iz leta 2007 Kimi Räikkonen je na dirkališču v Valencii prvič po letu 2009 testiral dirkalnik formula 1 in sicer starega Renaulta.

Finski dirkač Kimi Räikkönen je po španski stezi preganjal dve leti starega Renaulta R30 in tako začel svojo vrnitev v šport. Räikkönen bo imel na voljo dva dni časa, da se čim bolje in čim hitreje znova spoprijatelji z "mašino" formule 1 in novimi Pirellijevimi gumami. Dirkalnik, s katerim bo tekmoval v letošnjem prvenstvu formule 1, bo lahko prvič preizkusil sedmega februarja v Jerezu, kjer se bo zbrala celotna karavana. Kimi do takrat ne sme testirati zadnje verzije Lotusa, ker to prepovedujejo pravila. S podobno oviro se je moral spopasti tudi Michael Schumacher, ko se je pred dvemi leti vrnil v šport. Räikkonen je zadnjo dirko formule 1 odpeljal 1. novembra 2009, VN Abu Dabija, na kateri je s Ferrarijem zasedel 12. mesto. Zadnji dve leti je kot Citroënov zasebnik tekmoval v svetovnem reli prvenstvu, a ni postregel z nepozabnimi rezultati. Lani se je bolj za šalo kot zares še preizkusil v ameriški seriji nascar, za 2012 pa se odločil, da se vrne k svoji prvi ljubezni – formuli 1.

"Lepo se je bilo vrniti v dirkalnik. Že kar nekaj let nisem dirkal in zato je potrebno nekaj časa, da se privadiš nazaj," je po prvem dnevu testiranj dejal Kimi Räikkönen. "Za zaviranje, pospeševanje, zavijanje je bilo dovolj že nekaj krogov. Več časa bom potreboval, da bom spoznal dirkalnik, pnevmatike, ekipo." V Valencii je priznal, da še pol leta nazaj ni imel načrtov, da se bo vrnil v formulo 1. "Ne, res ne. Za prihodnost nisem imel nobenih načrtov. Za letos sem imel več možnosti. Želel sem si dirkati proti drugim dirkačem. Formula 1 je najvišji nivo, sem želijo vsi. Priložnost z Lotusom se mi je zdela dobra."

Ne spreglejte