Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
14. 7. 2011,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Force India

Četrtek, 14. 7. 2011, 16.47

8 let

Indijska dirkača kritizirala šefa Force Indie

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanja indijska dirkača F1Karun Chandhok in Narain Karthikeyan sta ostro napadla šefa Force Indie Vijayja Mallyo, češ da ju obtožuje brez argumentov.

Mallya je pred kratkim izjavil, da mu je lahko le žal, ker se indijski dirkači odločajo za moštva v f1, ki nimajo nikakršnih možnosti za vrhunske rezultate. In da so prišli v šport očitno zaradi tega, ker želijo biti za vsako ceno zraven. Spoh jih ne moti dejstvo, da so se prisiljeni voziti v ozadju. Šef ekipe Force Indie je še poudaril, da ga nič ne obvezuje, da bi moral v svoji ekipi zaposliti indijskega dirkača.

Seveda sta se na takšno razmišljanje ostro odzvala edina indijska dirkača, ki sta kdajkoli tekmovala v f1. ''Mislim, da je žalostno, ker predsednik indijske avtomoto zveze Mallya govori o tem, kako veliko je naredil za indijske dirkače in nato še v isti sapi kritizira edina indijska dirkača f1. Če kritiziraš ljudi, moraš imeti kakšen argument. Ker niti meni niti Narainu ni omogočil testa v svojem dirkalniku Force India, nima argumentov,je za Reuters povedal Chandhok.

Njegov kolega Karthikeyan pa dodal: ''Oba sva se trdo borila, da sva se prebila v f1. Ni pomembno za koga bom vozil na VN Indije. Gre za simboličen in zgodovinski trenutek, ki bi lahko bil inspiracija za mlade dirkače.''

Mallya je zagnal kampanjo, s katero želi najti naslednjega indijskega f1 talenta. Tako že nekaj časa na lokalni ravni indijska avtomoto zveza organizira karting dirke. A Chandhok je prepričan, da to ni prava pot: ''Razumem potrebo po naslednji indijski zvezdi in po tem, da bi vzgojili več indijskih dirkačev. A naslednje indijske zvezde ne boste našli tako, da boste organizirali dogodke, na katerih bodo na 400 metrov dolgi betonski stezi tekmovali mladci s karti s štiritaktnimi motorji, ki se jih sposodi. Prihodnje zvezde bi morale začeti svojo kariero v podobnih karting serijah kot so jih sedanji dirkači formule 1.''

Ne spreglejte