Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
5. 12. 2015,
19.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Force India Aston Martin

Sobota, 5. 12. 2015, 19.41

7 let, 12 mesecev

V formulo 1 očitno prihaja Aston Martin

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kot vse kaže se bo po 55 letih odsotnosti v svetovno prvenstvo formule 1 vrnil sloviti britanski konstruktor avtomobilov Aston Martin.

Astonu Martinu pot v šport utira ekipa formule 1 Force India, ki bo v kratkem z njim podpisala poslovno partnerstvo. Britanski konstruktor avtomobilov Aston Martin je v formuli 1 tekmoval v prejšnjem stoletju, na začetku tega športa, natančneje v sezonah 1959 in 1960. Nato pa se je umaknil.

Trenutno tečejo intenzivna pogajanja med Force Indio in Aston Martinom. Za sklenitev dogovora manjkajo le še detajli. Aston Martin misli tako resno, da naj bi se moštvo Force India preimenovalo v Aston Martin Racing, dirkalniki pa naj bi dobili tudi novo barvno podobo: modro-zlato kombinacijo, s čimer bi bili povezani s sponzorjem Johnniejem Walkerjem, je poročal Autosport.

"Mislim, da smo zelo blizu in bomo lahko v tednu ali desetih dnevih lahko povedali kaj konkretnega," je razkril glavni operativec Force Indie Otmar Szafnauer.

Peti konstruktor prvenstva 2015

Možakar je tudi potrdil namigovanja Autosporta: "Kakršenkoli vpliv bo že imela povezava z Astonom Martinom, bo dober. A morda bomo z Astonom imeli drugačno podobo dirkalnikov in privabili nekaj drugačnih tipov sponzorjev ter pridobili še več denarja. Če nam bo uspelo, nam bo to pomagalo narediti naslednji korak in obdržati formo, ki smo jo kazali na koncu letošnjega leta."

Force India je letos osvojila peto mesto med konstruktorji, ker je v drugem delu sezone dala Sergiu Perezu in Nicu Hulkenbergu v roke B-specifikacijo dirkalnika. Torej izjemno nadgradnjo tistega, s čimer sta dirkala v prvem delu. Na finalu v Abu Dabiju sta dirkača pobrala peto in sedmo mesto.

"Smo peto najhitrejše moštvo. Ni slabo. To je ohrabrujoče, ker mislim, da smo naredil velik napredek v sezoni in upam, da se bo krivulja razvoja dvigala v naslednje leto. Mislim, da to lahko nesemo v naslednjo sezono, ker se pravila ne bodo veliko spremenila. Vse, kar smo se letos naučili, lahko uporabimo v naslednjem letu," je optimistično zaključil Otmar Szafnauer.

Ne spreglejte