Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
13. 12. 2011,
14.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 13. 12. 2011, 14.41

8 let, 5 mesecev

Di Resta: Če nisi stoodstoten, ne bo točk

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"F1 je zelo tekmovalno okolje. Če nisi stoodstoten, ne boš osvojil točk," po svoji debitantski sezoni razmišlja Paul di Resta. Novinec leta naj bi ta teden podaljšal pogodbo s Force Indio.

Trije od petih novincev sezone 2011 formule 1 so osvojili točke. Ob Pastorju Maldonadu (Williams) in Sergiu Perezu (Sauber), ki že imata zagotovljen sedež za prihodnje prvenstvo, še Paul di Resta (Force India). Ta je bil s 27 točkami najboljši med njimi in skupno 13. Škot nestrpno čaka na 15. december, ko naj bi solastnik in vodja indijske ekipe, Vijay Mallya, objavil imeni svojih dirkačev za sezono 2012. Pričakovati je, da bo Di Resta obdržal svoj kokpit.

"Za mano je kar dobro leto, tudi za ekipo je kar uspešna sezona. Bilo je zabavno, a obenem zelo naporno," je črto pod prvenstvo 2011 potegnil Paul di Resta, ki je zbral 15 točk manj od ekipnega kolega Adriana Sutila. Skupaj sta ekipi priborila šesto mesto v konstruktorskem seštevku. Tako dobri še niso bili. Za Renaultom so zaostali le štiri točke. Če bi bila sezona še dirko ali dve daljša, bi jih bržkone prehiteli. "Konec sezone smo bili zelo hitri. Žal smo začeli slabše od konkurence. Smo se pa do konca dobro borili. Zadnjo dirko smo želeli končati na petem in sedmem mestu, pa smo bili šesti in osmi. Skoraj smo ujeli Renault. Nekajkrat smo imeli smolo, a moja filozofija je, da se ne sme preveč razmišljati o preteklosti. Dosegli smo osnovni cilj. To je šesto mesto. Zdaj moramo razmišljati o prihodnosti. Upam, da nas pot popelje do petega mesta."

Za vrhunec svoje debitantske sezone Di Resta izpostavlja šesto mesto na kvalifikacijah VN Velike Britanije. A ta ista preizkušnja mu je prinesla tudi najgrenkejši trenutek leta. Zaradi napake mehanikov ob postanku je ostal brez ene same točke. Kot minus Paul navede še preveč konzervativne taktike svojega moštva. "Formula 1 je zelo tekmovalno okolje. Če nisi stoodstoten, ne boš osvojil točk."

"Naslednji cilj ekipe bo peto mesto. Upam, da bom sam del te zgodbe," se v prihodnost ozre Di Resta. Pričakovati je, da bo ostal v ekipi in bo Nico Hülkenberg izrinil Sutila. Je tako? "Ničesar ne morem reči. Rečem lahko le, da še naprej delam z ekipo in pomagam pri razvoju novega dirkalnika. Ta teden bom delal v simulatorju, nato pa upam, da bodo Mallya in člani upravnega odbora že sprejeli odločitev o dirkaški zasedbi za 2012. Zelo ponosen bom, če ostanem še eno leto. Pokazali so, da mi zaupajo, da verjamejo vame. Dali so mi življenjsko priložnost in zato jim bom za vedno hvaležen," je pogovor za uradno spletno stran formule 1 sklenil Paul di Resta, lani prvak nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM).

Ne spreglejte