Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 10. 2008,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 18. 10. 2008, 16.32

8 let

Bo Kitajska že dala prvaka sezone 2008?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo se bo v Šanghaju na Kitajskem odvila še sedemnajsta dirka sezone letošnjega svetovnega prvenstva formule ena. V kombinacijah za naslov prvaka so še trije dirkači.

Vodilni dirkač prvenstva Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) ima pred najbližjim tekmecem v prvenstvu, Felipejem Masso (Ferrari) pet točk prednosti, teoretične možnosti za prvi naslov pa ima še Robert Kubica (BMW Sauber).

Po kvalifikacijah za VN Kitajske je v najboljšem položaju Hamilton, ki je osvojil "pole position", a takoj za njim sta oba Ferrarija. Svetovni prvak Kimi Räikkönen bo štartal z drugega mesta, Massa pa s tretjega, rdeči pa imajo v lovu na Hamiltona tako lepo paleto taktičnih scenarijev. Finec Räikkönen bo moral moštvenemu kolegu Massi pomagati po službeni dolžnosti, saj sam nima nobenih možnosti za ponovitev lanskega uspeha, za nameček pa je morebitno pomoč Ferrariju obljubil tudi Fernando Alonso (Renault), ki se bo v nedeljo v dirko podal s četrtega štartnega mesta.

Povsem identični prvi dve štartni vrsti sta bili na Kitajskem tudi lani, zmage pa se je veselil kasnejši svetovni prvak Räikkönen. Tudi v minuli sezoni je bil vse do konca napet troboj med obema dirkačema McLarna, Hamiltonom in Alonsom, ter Ferrarijevim Kimijem Räikkönenom. Pred VN Kitajske so bile točke razdeljene takole: 1. Lewis Hamilton 107, 2. Fernando Alonso 95 in 3. Kimi Räikkönen 90, po njej pa: 1. Lewis Hamilton 107, 2. Fernando Alonso 103 in 3. Kimi Räikkönen 100. Hamilton je šanghajsko preizkušnjo leta 2007 končal predčasno, zato bo okus poskušal popraviti letos.

Sedemnajsta dirka sezone se bo začela v nedeljo ob 9. uri zjutraj, meteorologi pa napovedujejo delno oblačno vreme s temperaturami do 26 stopinj Celzija in možnostjo padavin.

Ne spreglejte