Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 10. 2021,
15.20

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Sobota, 23. 10. 2021, 15.20

2 leti, 6 mesecev

MotoGP Misano

Bagnaia najhitrejši v kvalifikacijah, jutri slovo Rossija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Valentino Rossi | Valentino Rossi bo zadnjič dirkal na domači progi. | Foto Reuters

Valentino Rossi bo zadnjič dirkal na domači progi.

Foto: Reuters

Na veliki nagradi Emilije Romanje v Misanu se bo v nedeljo od svojih navijačev poslovil Valentino Rossi. Štartal bo iz zadnje vrste. V soboto so dirkači motoGP odpeljali kvalifikacije, najboljši štartni položaj si je pridirkal Francesco Bagnaia.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu. V elitnem razredu motoGP je bil na kvalifikacijah pred VN Emilije Romanje drugi njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Jack Miller. Uspeh Ducatija pa je s tretjim mestom dopolnil še član poltovarniške ekipe Avintia Italijan Luca Marini, ki bo tako prvič v karieri dirko začel iz prve vrste. Za Bagnaio je bil ta današnji "pole position" že četrti zaporedni.

Kvalifikacije pa so se slabo končale za vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja. Francoz s tovarniško Yamaho je namreč v prvem delu kvalifikacij zasedel le tretje mesto in se prvič, odkar nastopa v elitni konkurenci, ni uvrstil v odločilni del bojev za najboljša mesta. Za nameček pa ni štel niti njegov najboljši čas v tem delu, ker ni upošteval rumene zastave, tako da bo imel v nedeljo šele 15. startni položaj.

V svetovnem prvenstvu je sicer v najboljšem položaju Quartararo, ki ima 254 točk. Bagnaia je drugi z 202, tretji Španec Joan Mir (Suzuki) pa s 176 niti teoretično ne more več ubraniti lanskega naslova prvaka.

Do konca so namreč le še tri dirke in tako največ 75 točk. Francoz bi si lahko že v nedeljo zagotovil naslov prvaka, če bo imel po dirki 51 točk več kot Italijan, sicer pa bosta o razpletu sezone odločali zadnji preizkušnji na Portugalskem in v Španiji.

Ne spreglejte