SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Tivoliju bodo 7. junija ''vladale'' ženske

4

termometer

V soboto 7. junija bo tivolski park preplavljen s tekačicami, saj bo na sporedu 3. dm tek za ženske.

Da organizatorjem ne manjka idej in entuziazma so prepričljivo pokazali že s posebno predstavitvijo dogodka, ki je potekala na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju, dogajanje pa je popestrila glasbena skupina Čuki s predstavitvijo svojega novega videospota. Program je povezoval Igor Bergant, ki je poskrbel tudi za dobro voljo vseh prisotnih.

V Tivoliju 3000 žensk

Uvodno besedo je dobila vodja marketinga v dm Anka Peljhan, ki je na kratko predstavila namen teka: ''S tekom za ženske uresničujemo svoje poslanstvo – podpiramo trend zdravega načina življenja, kjer gibanje nedvomno zaseda eno izmed glavnih pozicij. Po lanskem uspehu, ki je presegel naša pričakovana, smo letos prireditev še nadgradili. Tako pričakujemo 3000 prijav na teku žensk in čez 700 otrok na Oskarjevem teku.'' Peljhanova je še povedala, da bodo ženske razvrstili v pet starostnih kategorij, 5 in 10-kilometrski progi pa so dodali še 15-kilometrsko. Glavni cilj pa še vedno ostaja ''sodelovati''.

Predstavnik organizatorja Tim Farčnik je sprva opozoril, da je prostor, kjer se bo 7. junija odvijala prireditev, iz Jakopičevega sprehajališča prestavljen nekaj sto metrov stran pod ljubljansko sankališče, nato pa predstavil program na dan tekmovanja: ''Dogodek se bo začel ob 7.30 uri z izdajo štartnih številk, nadaljevali bomo z ogrevanjem ob 9.00 uri, uro kasneje, torej ob 10.00 pa bo na sporedu štart teka za ženske na 5, 10 in 15 kilometrov. Ob 11.30 oziroma 12.00 uri bodo tekli otroci, podelitev nagrad najhitrejšim bo ob 13.00, uro in pol kasneje pa bo še žrebanje nagrad. Vseskozi bo prireditev spremljal bogat animacijski program (masaže, degustacije… op.p.), za popestritev pa bodo tudi tokrat poskrbeli Čuki.'' Dodajmo še, da bo zjutraj za vse nastopajoče pripravljen zdrav zajtrk, dan prej pa se tekmovalke lahko udeležijo ure joge.

Letošnja novost so tudi priprave na tek, ki potekajo v mesecu maju. Vsak četrtek se tekaške navdušenke lahko zberejo v Mariboru, Kranju ali Ljubljani na vadbi pod taktirko priznanih športnih strokovnjakov kot so športna zdravnica dr. Nada Rotovnik Kozjek, Nataša Čebokli in triatlonec Uroš Velepec. Na zadnjem treningu naj bi se ljubljanski skupini priključila tudi Jure Košir in Jure Robič.

Prijave tudi letos potekajo prek prodajaln dm, ob plačilu štartnine pa bodo udeleženke prejele kup ugodnosti. Vsaka udeleženka bo štartno številko prejela odtisnjeno na majici, ki bo letos oranžne barve.

Torej, 7. junija v parku Tivoli lahko pričakujemo oranžni val tekačic, katerega pravi namen ni tekmovati, temveč na podlagi vseh aktivnosti, tako teka kot pestrega spremljevalnega programa, ustvariti športno-zabavno-družinsko prireditev ter razširiti glas o zdravem načinu življenja v vsako slovensko vas.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin