Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marina Tomič

Petek, 6. 3. 2015, 11.56

8 let

"V polfinalu bo treba še malo bolj 'vrteti' noge"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marina Tomič iz celjskega Kladivarja se je na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki, ki se je danes začelo v Pragi, zanesljivo uvrstila v polfinale na 60 metrov ovire, ki bo danes ob 16. uri.

V tretji skupini prvega kroga je bila četrta in se je s skupno 11. časom (8,09 sekunde) uvrstila v nadaljevanje. To je njen četrti najboljši dosežek kariere.

Marina Tomič, prva slovenska predstavnica, ki je nastopila na tem EP, je začela zelo dobro. Ko je prišla v cilj, je njen čas že pomenil, da se je praktično uvrstila v polfinale, čeprav ni bila na prvih treh mestih v skupini, ki so neposredno vodila v nadaljevanje. Skupno je bila namreč najhitrejša med tistimi preostalimi štirimi tekačicami, ki so si polfinalni nastop zagotovile po času.

"Težave sem imela že na prvi oviri zaradi dobrega štarta. Z nogo sem udarila že ob prvo oviro, nato sem ujela dober ritem in kar malo prehitro prišla do tretje ovire. Proga je drugačna, kot smo navajeni. Če znaš izkoristiti podlago, od katere se kar nekako odbijaš, lahko tečeš hitro, zato bo verjetno kar precej osebnih rekordov tistih, ki so vajeni teka na takih progah, narejenih na podlagi iz desk. Mi v Sloveniji nimamo take priložnosti. Kljub temu mi je uspelo in sem izpolnila osnovni cilj. Prišla sem v polfinale z izidom sezone, tekla pa sem četrti najhitrejši čas v dvorani. V polfinalu pa bo treba še malo bolj 'vrteti' noge, da se ne bom toliko zaletavala ob ovire in bom lahko še hitrejša," je bila vesela Tomičeva, ki je v tej zimski sezoni zaradi poškodbe zelo malo tekmovala in je šele pred tednom dni po daljšem premoru na treningu ponovno tekla čez ovire.

Običajno so velika atletska tekmovanja v precej oddaljenih in dragih evropskih in svetovnih mestih, zato si mnogi ogleda atletskih tekmovanj ne morejo privoščiti. Tomičeva je že skoraj dve desetletji v atletiki, prvič pa sta jo v dvorani na velikem tekmovanju spremljala tudi starša.

"Danes so prišli navijat oče, mama in oba najboljša prijatelja in njihovo navijanje sem tudi slišala. Starša sta prvič na velikem tekmovanju. Razmišljali smo, da sem že 18 let sem v tem športu in prej ali slej bo konec. Praga je zelo blizu, je lepa evropska prestolnica in si je mogoče poleg atletike tudi kaj lepega ogledati. Tako sta lahko navijala zame in me na velikem tekmovanju gledala v živo," je bila dodatno zadovoljna Tomičeva. V njeni skupini in tudi skupno je bila najhitrejša Britanka Lucy Hatton, ki je edina tekla pod osmimi sekundami (7,96).

Ne spreglejte