Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 14.17

8 let

V Mariboru precej najboljših slovenskih tekmovalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na atletski mednarodni ligi za veliko nagrado Vzajemne, ki bo v četrtek, 3. julija, v Mariboru bo nastopilo prek 200 tekmovalcev iz 13 držav, med njimi bo večina najboljših slovenskih tekmovalcev.

Najbolj odmevne discipline pa bodo v šprintih, moškem suvanju krogle in skoku v višino, Sonja Roman pa bo skušala doseči slovenski rekord na 2000 m.

Predsednik organizacijskega odbora Branko Žerak je dejal, da se bo tekmovanje začelo ob 16.30 uri s tekmovanji v slabših disciplinah in mladinskih kategorijah. "Ob 18. uri bo sledilo odprtje in dvourno tekmovanje v najbolj odmevnih disciplinah. Nagradni sklad je 4000 evrov, za prvo mesto pa bo nagrada vredna 800 evrov. Imeli smo veliko dela z evropskim pokalom v mnogoboju konec prejšnjega tedna, vendar pa na miting nismo pozabili. Tako smo zagotovili tudi solidno udeležbo," je dejal Žerak.

Domen Žnidarič, ki je bil glavni 'motor' pri organizaciji tekme, je dejal, da bodo na 100 m nastopili vsi najboljši slovenski predstavniki.

"Čakamo še na potrditev Matica Osovnikarja, poleg Slovencev pa bodo tekmovali še vsi najboljšimi Hrvati in Bolgari. Sam sem bil tekač na srednjih progah, zato sem skušal zagotoviti dobro konkurenco tudi na teh progah. Tako na 800 m pričakujemo izid okrog 1:47, na 1500 m pa 3:45 ali boljšega. V skoku s palico se bosta znova pomerila Jure Rovan in Andrej Poljanec ter štirje najboljši Madžari, v suvanju krogle pa bo imel Miran Vodovnik konkurenco v Američanu Stevu Manzeju, ki je letos dosegel že 20,20 metra. Dobra bo udeležba v skoku v daljino, med drugim so v ženski konkurenci prijavljene štiri tekmovalke z izidi okrog 6,50 m. Na 100 in 200 m bodo poleg najboljših Slovenk tudi najhitrejše Bolgarke in Hrvatice. Na 2000 m bo Romanova skušala v konkurenci dveh Moldavk, ki imata boljša izida od slovenskega rekorda, izboljšati slovenski rekord," je napovedan Žnidarič.

"Letošnja liga se preveša v drugo polovico. Glavni cilji so razvoj atletike, kvalitetna tekmovanja prek celotnega leta, dobri izidi slovenskih tekmovalcev. Morali pa bomo ligo prihodnje letos spremeniti, saj nekateri ne morejo doseči organizacijskih premikov in verjetno bomo prihodnje letos zmanjšali število tekmovanj. Želimo pa ohraniti vsa tekmovanja, ki letos štejejo za VN," je dejal predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Martin Steiner.

Ne spreglejte