Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2008,
11.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 2. 2008, 11.52

8 let, 5 mesecev

Tadese dobil blatni dvoboj s Kipchogejem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni svetovni prvak v krosu in cestnem teku Eritrejec Zersenay Tadese je zmagovalec prestižnega in tokrat ekstremno blatnega krosa v italijanskem mestu San Vittore Olona.

Zersenay Tadese je imel na tradicionalnem krosu, ki je potekal že 76., največji odpor v kenijskih tekačih. Svetovni prvak v teku na 5000 metrov iz leta 2003 in dobitnik srebrne medalje v isti disciplini z lanskega prvenstva v Osaki, Eluid Kipchoge, je ''omagal'' šele v zadnjem kilometru in osvojil drugo mesto. Na izjemno blatni in zahtevni progi je tretje mesto osvojil njegov rojak Matthew Kisorio, bronasti s svetovnega mladinskega prvenstva v krosu. ''Zaradi blata je bilo izjemno težko, vendar je to odlična priprava za svetovno prvenstvo v Edinburghu. Trikrat sem se poizkusil odlepiti od Kipchogeja, a ni popustil,'' je dogajanje na terenu pokomentiral svetovni prvak, katerega je ob progi spodbujalo veliko število eritrejskih navijačev.

Med dekleti je zmaga odšla v Kenijo. Pauline Koriwang je bila najhitrejša na šest kilometrov dolgi progi, drugo mesto je osvojila Irka Fionnuala Britton, tretje pa domačinka Fatna Maraoui.

Svetovno prvenstvo v krosu bo na sporedu 30. marca v Edinburghu, kjer bo naslov branil Tadese, novo priložnost za zmago pa bo iskal tudi Kipchoge.


Ne spreglejte