Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2009,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 17.01

8 let

Kolaričeva četrta v Moskvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nina Kolarič iz Spuhlje pri Ptuju je na dvoranskem atletskem mitingu Ruska zima v Moskvi v skoku v daljino zasedla četrto mesto.

Edina slovenska predstavnica na tekmi je skočila 6,36 metra in ugnala tudi petouvrščeno olimpijsko zmagovalko v sedmeroboju Natalijo Dobrinsko iz Ukrajine (6,30 m). Zmagala je Rusinja Olga Kučerenko (6,81 m).

Kučerenkova je dosegla najboljši izid sezone na svetu, pred tem je bil prav tako že v njeni lasti (6,67), Kolaričeva pa je izpolnila tudi normo (6,30 m) za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu (od 6. do 8. marca). Svoj drugi nastop letošnji v dvoranski sezoni je začela s 6,08 m, nadaljevala pa s 6,27, 6,26, 6,05, 6,35 in 6,06 m.

"Vesela sem, da sem končno vsaj približno ujela zalet. Po prvi oceni pa lahko dodam nekaj hitrosti pred desko, pa seveda veliko boljši tehnično izveden celoten. Skoka. Glavo bi morala imeti bolj dvignjeno, pa mi je pogled ugajal na odrivno desko in potem v mivko, za povrh pa mi je še ena noga na odskoku ostajala zadaj. Tako, da imam še veliko rezerv pred naslednjimi tekmami," je svoj nastop orisala Nina Kolarič, študentka prava. Lani je izboljšala slovenski rekord na prostem (6,78 m), med vsemi devetimi prijavljenimi tekmovalkami v Moskvi pa je imela najslabši dvoranski osebni rekord (6,37 m). Za slednjim je zaostala le za centimeter in tako pristala le za tremi Rusinjami.

Za Kučerenkovo sta se zvrstili njeni obetavni rojakinji Anastasija Taranova Potapova (6,71) in Jelena Sokolova (6,67). Za Kolaričevo pa sta bili poleg Dobrinske tudi ena najboljših troskokašic na svetu Ana Pjatik (6., 6,20) in svetovna podprvakinja iz Osake v daljini (2007) Ljudmila Kolčanova (7., 6,19 m). Francozinja Eloyse Lesueur, mladinska svetovna podprvakinja leta 2005 in lani četrta na članskem dvoranskem SP, je bila predzadnja, osma (6,09 m).

Ne spreglejte