SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kapplerjeva ne bo tožila Jonesove

3

termometer

Nemška atletinja Bianca Kappler se je odpovedala tožbi proti ameriški atletinji Marion Jones.

Nemka je, potem ko so Jonesovi dokazali jemanje prepovedanih sredstev in je morala vrniti osvojene olimpijske medalje, nameravala s tožbo dokazati, kakšno škodo zaradi dopinga utrpijo pošteni športniki, a si je zaradi dolgotrajnosti postopka premislila.

Kapplerjeva, ki tekmuje v skoku v daljino, je nekdanjo ameriško zvezdnico nameravala tožiti za odškodnino, s katero je želela pokazati, kako škodljiv vpliv imajo tisti športniki, ki goljufajo, na druge, ki se držijo pravil. Kot primer za povzročeno škodo je navedla lastno uvrstitev na olimpijskih igrah v Atenah 2004, ko je bila v svoji disciplini deveta in za las ostala brez finala, Jonesova pa je bila takrat pred njo na petem mestu.

Toda njen pravni zastopnik ji je napovedal, da bi bila bitka na tem področju dolga, izid negotov, zanesljivo pa bi na tej poti dokazovanja porabila veliko denarja. Kapplerjeva se je zato odločila, da se ne bo spuščala v takšno pravniško bitko. Poleg tega je vprašanje, koliko bi sploh lahko iztržila od obubožane Jonesove. Nekdanja ameriška kraljica atletskih stez je po priznanju, da si je pomagala na nedovoljen način, povsem na dnu; ne le, da so ji odvzeli medalje in ji prisodili pol leta zapora, že pred tem je tudi razglasila osebni bankrot, saj od nekdanjih milijonov dolarjev, zasluženih na velikih mitingih in z darili pokroviteljev, zdaj ni več ostalo veliko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin