SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izpad elektrike Rennerju preprečil, da bi šel še višje

4

termometer

Robert Renner (Kladivar) je ubranil naslov v skoku s palico na slovenskem dvoranskem prvenstvu, ki je bilo v Celju. V prvem poskusu je preskočil 5,20 metra, potem pa ni več skakal.

Drugi je bil Andrej Poljanec (Krka, 5,00 m), tretji pa Jure Batagelj (Gorica, 5,00 m). Večina ostalih disciplin DP, tudi ženski skok s palico, bo v soboto v Ljubljani.

"Na tekmi je žal zmanjkalo elektrike. Pred tem sem 5,20 m preskočil v prvem poskusu, to pa je bila tudi moja začetna višina. Potem je na 5,20 m skakal še Poljanec in trikrat zrušil letvico. To so nato postavili na 5,40 m, vendar mi višina ni bila usojena. Tedaj je namreč zmanjkalo elektrike. Škoda. Še nikoli doslej še nisem začel na tako visoki višini tekme, tudi ne s tako trdo palico kot tokrat. To kaže, da sem res super pripravljen, žal pa mi je višja sila preprečila, da bi šel danes še višje," je pojasnil Robert Renner.

Renner je 10. februarja na dvoranskem mitingu v francoskem Lyonu postavil nov slovenski rekord in s 5,62 m prejšnji rekord Jureta Rovana izboljšal za centimeter. Renner je v francoskem Lillu leta 2011 osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu za mlajše mladince, marca letos pa bo že nastopil na dvoranskem članskem evropskem prvenstvu v Göteborgu. "Dotlej verjetno ne bom več tekmoval, bom pa še naprej pridno vadil, saj si želim, da bi se na Švedskem predstavil v čim boljši luči," je zatrdil Renner.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin