Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
23.02

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Martina Ratej Luka Janežič

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 23.02

4 leta, 7 mesecev

minsk, dvoboj zda-evropa

Janežič na dvoboju ZDA - Evropa sedmi, Ratejeva šesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Luka Janežič Varaždin | Luka Janežič je končal na sedmem mestu. | Foto Peter Kastelic/AZS

Luka Janežič je končal na sedmem mestu.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Martina Ratej je prvi dan atletskega dvoboja med Evropo in ZDA, ki poteka v Minsku, v metu kopja zasedla šesto mesto (58,64 m). Drugi slovenski rekorder Luka Janežič je v teku na 400 m zasedel sedmo mesto (46,89). Po prvem dnevu vodi Evropa z 328 točkami, ZDA jih ima 312.

Na 400 m je zmagal svetovni dvoranski podprvak Američan Michael Cherry (45,13), v metu kopja pa letošnja vseameriška prvakinja iz ZDA Kara Winger (64,63 m).

Medtem, ko je Janežič že dolgo vedel, da bo tekmoval za staro celino v Belorusiji, pa za Ratejevo temu ni bilo tako. "Na sami tekmi sem se zelo slabo počutila, brez energije sem bila. Pred tekmo sem pričakovala več, a sem prišla v Minsk šele dan pred tekmo v popoldanskih urah, ker sem šele v soboto zvečer dobila povabilo. Konkurenca je bila odlična in mislim, da je to tekmovanje tudi za prihodnje zelo dobro za atletiko in šport nasploh," je menila Ratejeva.

Martina Ratej je povabilo na tekmovanje prejela šele v soboto. Zasedla je šesto mesto. | Foto: Peter Kastelic/ Sportida Martina Ratej je povabilo na tekmovanje prejela šele v soboto. Zasedla je šesto mesto. Foto: Peter Kastelic/ Sportida

Povsem drugačne težave je imel Janežič. "Veliko težav sem imel s poškodbo stegenske mišice pred tekmo. Mislil sem celo, da ne bom nastopil in bo potrebna zamenjava. A so me fizioterapevti uspeli tako pripraviti, da sem lahko nastopi. Bilo je zrelo težko, ker nisem vedel, ali bom sploh prišel do cilja. Upam da bo do svetovnega prvenstva v Dohi vse OK. Ne vem še, če bom lahko konec tedna nastopil na ekipnem državnem prvenstvu Velenju, sicer bo to zame pomembna testna tekma," je povedal Janežič.

V beloruski prestolnici se odvija dvoboj (The Match), kot so kratko poimenovali atletsko tekmo med Evropo in ZDA, se bo končala v torek. To je letos obnovljena verzija tovrstnih prestižnih tekmovanj iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Preberite še:

Luka Janežič
Sportal V petek zaključek diamantne lige, brez Janežiča v Bruslju
Tina Šutej varaždin
Sportal Vrhunec leta kraljice športov z najmanj osmimi Slovenci?
Ne spreglejte