SiolNET. Sportal Atletika
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Po vrnitvi slovenskih atletov z evropskega prvenstva

AZS: Ni veliko manjkalo, pa bi EP ocenili s samimi presežki

0,03

termometer

Martina Ratej | Martina Ratej je končala na nehvaležnem četrtem mestu. | Foto: Getty Images
Martina Ratej je končala na nehvaležnem četrtem mestu. Foto: Getty Images

Deset slovenskih atletov in atletov je nastopilo na letošnjem evropskem prvenstvu na prostem, ki je v Berlinu potekalo od 7. do 12. avgusta, trojica se je uvrstila v finale, s tem izpolnila prvi cilj pred odhodom, manjkala pa je napovedana medalja. Direktor Atletske zveze Slovenije (AZS) Dejan Dokl je nastop ocenil kot uspešen.

"Preden smo šli v Berlin smo napovedali tri finalne uvrstitve in tudi medaljo, do katere pa naj je zmanjkalo resnično zelo malo. Imeli pa smo četrto in peto mesto, s kančkom sreče bi se lahko vrnili z dvema odličjema in potem bi nastop ocenili s samim presežkom. Velikih analiz še nismo delali, gotovo pa je še veliko rezerv. Te morajo ugotoviti predvsem trenerji in tekmovalci. Upamo in nadejamo se, da bomo naslednje leto na SP v Doho prišli v vsaj takem številu kot tokrat. Zaradi zaostrovanja mednarodnih norm so časi, ko je nastopilo 15 ali več slovenskih tekmovalcev na velikih tekmah, že preteklost," je na novinarski konferenci dejal ocenil predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo.

Četrta je bila Martina Ratej v metu kopja, peti Luka Janežič na 400 m, 11. Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke, 14. pa v polfinalu na 400 m Anita Horvat. Preostali se niso prebili iz kvalifikacij.

Luko Janežiča v prihodnje zanimajo le kolajne. | Foto: Getty Images Luko Janežiča v prihodnje zanimajo le kolajne. Foto: Getty Images

Ratejeva ni bila pripravljena na podlago

"Saj četrto mesto je odlično, toda teh 18 cm ne bomo pozabili. Podlaga na zaletišču je bila zelo mehka in to, da nisem bila nanjo pripravljena, je bil pomemben razlog, da nisem bila v pravem položaju pri izmetu. Žal so me tri tekmice prehitele, in to v sezoni, ko sem imela na vsaki tekmi mete prek 62 m, kar bi bilo tokrat dovolj za srebro," je po nekaj prespanih nočeh povedala Ratejeva.

Janežiča v prihodnje zanima le odličje

"Moram biti zadovoljen, saj sem na EP šel z 11. prijavljenim izidom, vrnil sem se s petim. Lep uspeh sem sicer dosegel na EP, a sem bil pred dvema letoma na EP že peti in tudi sedmi na SP. Zato bom zdaj na prvenstvih stare celine zadovoljen le z medaljo. Glede na sezono, ki je bila zaradi manjših poškodb zelo naporna, sem zadovoljen," pa je povedal Janežič.

"Moj cilj je bil nastop v finalu in državni rekord. Oboje mi je uspelo. Želela pa sem si višje uvrstitve od 11. mesta in tudi malo večje izboljšanje državnega rekorda."  | Foto: Getty Images "Moj cilj je bil nastop v finalu in državni rekord. Oboje mi je uspelo. Želela pa sem si višje uvrstitve od 11. mesta in tudi malo večje izboljšanje državnega rekorda." Foto: Getty Images

Mišmaševa uresničila oba cilja

"Moj cilj je bil nastop v finalu in državni rekord. Oboje mi je uspelo. Želela pa sem si višje uvrstitve od 11. mesta in tudi malo večje izboljšanje državnega rekorda. Toda ne glede na vse je za mano zelo dobro prvenstvo, zelo sem uživala ob vzdušju, polnih tribunah in to prvenstvo je zame velika motivacija za prihodnje," je menila Mišmaševa.

Dokl je na začetku izpostavil tudi Marijo Šestak, tekmovalno že upokojeno slovensko rekorderko v troskoku. Na zvezi je zaposlena za stike z javnostjo in pomoč stroki, na EP v nemški prestolnici pa je bila prvič tudi v vlogi vodje reprezentanc, za katero je prejela številne pohvale.

Preberite še:

Maruša Mišmaš Sportal Mišmaševa po novem hitrem teku: V prihodnje bom zagotovo še hitrejša Martina Ratej Sportal Slovenija ostala brez medalje, Martina Ratej ji je bila povsem blizu Martina Ratej pred SP 2017 Sportal Razočarana slovenska rekorderka: Vse, kar lahko rečem, je ...

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin