TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 18.52

8 let

Sod: Dokapitalizacije v IUV v tem trenutku ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na sestanku, ki je potekal med vodstvom družbe IUV, bankami upnicami in največjo lastnico Slovensko odškodninsko družbo (Sod), je bil dosežen dogovor, da dokapitalizacije družbe v tem trenutku ne bo.

Ta namreč ni ekonomsko upravičena in ne bi pripomogla ne h kratkoročni ne dolgoročni rešitvi družbe IUV, so danes povedali v Sodu.

Sod si kot odgovoren lastnik še naprej prizadeva za rešitev kompleksne likvidnostne situacije v družbi Industrija usnja Vrhnika (IUV), so za STA pojasnili v Sodu. Upravo so obenem zadolžili, da pripravi predloge za dolgoročno rešitev perspektivnih programov IUV. Na sestanku so se tudi dogovorili, da je prednostno potrebno poskrbeti za izplačilo plač zaposlenim.

Izguba v višini 5,66 milijona evrov

Ob tem so na IUV potrdili, da je pred dnevi iz osebnih razlogov odstopila dolgoletna članica uprave za tehnologijo in razvoj Sonja Vavken. Poleg tega so pojasnili, je bil 21. novembra iz tekočih prilivov podjetja izplačan drugi del septembrskih plač, izplačilo preostanka septembrskih in pred kratkim zapadlih oktobrskih plač pa bo prav tako izvedeno iz tekočih prilivov.

IUV je v polletju ustvarilo 6,7 milijona evrov prihodkov, prvih šest mesecev pa zaključilo z izgubo v višini 5,66 milijona evrov. Prenesena izguba iz preteklih let znaša okvirno osem milijonov evrov, višina obveznosti konec prvega polletja pa je znašala približno 16 milijonov evrov, so še sporočili iz IUV.

Sod je z 78,5-odstotnim deležem največji lastnik IUV, v svoji lasti pa ima 3.216.020 delnic. Sledi podjetje IUV-ID z 298.248 delnicami oziroma 7,3-odstotnim deležem. Na tretjem mestu so zaposleni, bivši zaposleni in ostali z 266.177 delnicami (6,5-ostotni delež), s 130.569 delnicami (3,2-odstotnim deležem) sledijo upravičenci iz denacionalizacije. Banke imajo v IUV 46.064 delnic (1,1-odstotni delež).

Ne spreglejte