Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.44

8 let, 3 mesece

Junak novembra: Jernej Slivnik, paraplegik, ki želi na olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V glasovanju za junaka meseca novembra vas je bralce najbolj prepričal Jernej Slivnik, 13-letni paraplegik, ki sanja o nastopu na olimpijskih igrah.

Jernej je osvojil prepričljivo najvišje število glasov, sledijo pa mu Rok Šprogar, ki je v svojem prizadevanju za zmanjšanje telesne teže, shujšal za kar 40 kilogramov,lesarka Andreja Kutnar, ena redkih doktorsko izobraženih specialistk na tem področju, družina Breznik, ki je letos "posejala" najbolj inovativne turistične ideje in fotograf Simon Plestenjak, ki je odprl samostojno razstvo v Sao Paulu v Braziliji.

Rok Šprogar, ki je shujšal za 40 kilogramov Rok Šprogar se je psihološke umetnosti odvajanja od različnih razvad učil na lastni koži. Trajalo je deset let, da je spoznal vse skrivnosti in tudi sam nehal kaditi, piti kavo ter alkohol in shujšal za 40 kilogramov.

Jernej Slivnik, paraplegik, ki želi na olimpijske igre 13-letni Jernej Slivnik, ki ga je prometna nesreča pri petih letih prikovala na invalidski voziček, ne dovoli, da bi mu usoda krojila življenje.

Družina Breznik, turistični sejalec leta "Nadaljujemo zgodbo treh generacij, pri čemer je morda zanimivost, da smo bile naslednice same ženske. Ime hiše je ostajalo, priimki pa so se spreminjali."

Andreja Kutnar, lesarka Andreja Kuntar je odrasla je v mizarski delavnici, v kateri je že kot otrok z veseljem raziskovala različne vrste lesa in lesne kompozite. Lesarstvo je bila edina stvar, ki jo je poznala in jo je poleg matematike zanimala.

Simon Plestenjak, fotograf Simon Plestenjak na razstavi z naslovom Habitat, tematiko razstave opisuje kot razkrivanje odtujenosti sodobnega človeka od narave, njegovo industrializirano sobivanje z drugimi živalskimi vrstami in prenatrpano sobivanje v velemestih.

Ne spreglejte