TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
9.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 9.55

7 let, 12 mesecev

Prepovedane droge v Pomurju (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pomurski policisti in kriminalisti so v novembru 2010 uspešno preiskali več primerov, ki so povezani s proizvodnjo, nabavo in preprodajo prepovedanih drog.

V prvem primeru so kriminalisti obravnavali 21-letnega osumljenca, ki je za nadaljnjo prodajo kupil okrog 100 gramov prepovedane droge heroin. Zaradi suma, da na svojem domu poseduje še več prepovedane droge, so kriminalisti opravili hišno preiskavo in mu zasegli še 2,5 kilograma posušene prepovedane droge konoplje in več predmetov, za katere obstaja utemeljen sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Vrednost zasežene droge heroin je med 1500 in 2000 evrov. S preprodajo "na drobno" bi osumljeni lahko zaslužil okrog pet tisoč evrov. Vrednost zasežene droge konoplje pa je ocenjena na najmanj šest tisoč evrov.

Sam želel izdelati hašiš

V hišni preiskavi pri 55-letnem osumljencu iz območja Murske Sobote so zasegli 350 gramov posušene prepovedane droge konoplje in okrog 25 litrov zelene goste tekočine, vlažne zelene rastlinske delce prepovedane droge konoplje in pripomočke za precejanje, s pomočjo katerih je osumljeni poskušal doma sam izdelati prepovedano drogo hašiš.

Pri 61- letnem osumljencu so na domu našli okrog en kilogram posušene prepovedane droge konoplje, ki je bila pripravljena za nadaljnjo prodajo. Vrednost najdene droge ocenjujejo med 2500 in 3000 evrov.

Konopljo hranil v vedru

Pri 29–letnem osumljencu, doma iz Lendava so kriminalisti našli več vrečk posušene prepovedane droge konoplje pripravljene za prodajo, ki jih je osumljenec hranil v plastičnem vedru. Skupno je bilo v vedru več kot pol kilograma prepovedane droge. Policisti so našli in zasegli tudi 22 vej konoplje, katere so se sušile. Vrednost zasežene droge znaša okrog 2000 evrov.

Obravnava je bila tudi 28-letna osumljenka, doma z območja Murske Sobote, ki je z namenom nadaljnje prodaje posedovala okrog 15 gramov prepovedane droge heroin. Vrednost zasežene droge znaša okrog 350 evrov, na drobno pa bi s preprodajo lahko zaslužila najmanj 750 evrov.

Ne spreglejte